kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

20 DTP'li sorgulanıyor

Giriş Saati : 24.10.2008 10:27
Güncelleme : 24.10.2008 11:58
Yeni Haber
Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Yakapınar Belediyesi'nde yolsuzluklara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında teröristbaşı Öcalan'ın yeğeni Osman K.'nın da bulunduğu 20 DTP'linin sorgusu devam ediyor.
İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, aralarında DTP'li belediye başkanı ve parti yöneticilerinin de bulunduğu organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Suç örgütü lideri olduğu öne sürülün zanlı Yakapınar Belde Belediye Başkan Vekili Burhan A., beldenin eski Belediye Başkanı Osman K. ile örgüt üyeleri M.C., İ.T., G.K., M.A.T., H.Ö., H.S., Y.K., H.B., S.A., İ.A., N.Ş., S.A., A.A., M.Ş.E., N.T., N.A., M.Y., VE M.N.'nin sorguları devam ediyor.

Konuyla ilgili Adana Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şüpheli DTP'lilerin, Yakapınar Beledeyisi'ndeki ihale ve mal alımlarında yolsuzluk yapıtıkları, usulsüz fatura temin ederek KDV'sini şirketlere ödeyip kalan kısmını belediye görevlileri ile paylaştıkları, birinci derece sit alanı içerisindeki antik Misis Kenti'nde kaçak yapılaşmaya göz yumup, bölgeyi talan ettikleri, kaçak yapılaşmaya işlem yapmayarak kendilerine ve yandaşlarına haksız menfaat sağladıkları kaydedildi.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada 3 adet tabanca, 432 adet tabanca fişeği, 12 adet sikke, 2 adet hesap cüzdanı, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet masa üstü bilgisayar, 35 adet CD ve 10 klasör fatura ve evrak ele geçirildiği belirtildi.

Zanlılar, jandarmada ifadeleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecek.

PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yeğeni Yakapınar Belde Belediye Başkanı Osman K., bir süre önce bir terörist cenazesinde yaptığı konuşma yüzünden tutuklanıp, açılan soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırılmıştı. Osman K.'den boşalan başkanlık koltuğuna DTP'li belediye meclis üyesi Burhan A. vekâleten bakıyordu.

(CİHAN)