kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan: Türkiye, BM'nin güçlendirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor

Giriş Saati : 24.10.2008 10:25
Güncelleme : 24.10.2008 11:58
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği sırasında, farklı kıtaları ve kültürleri buluşturan konumu sayesinde sahip olduğu siyasi tecrübeyi kültürel zenginliği BM'nin hizmetine sunacağını belirtti. Erdoğan, BM örgütün güçlendirilmesine ve amaçlarını daha etkin şekilde yerine getirmesine katkıda bulunacağını da kaydetti.

Başbakan Erdoğan Birleşmiş Milletler'in kuruluşunun 63. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Erdoğan mesajında, dünyadaki tüm ülkelerin temsil edildiği yapısıyla bu işbirliğinin en geniş katılımla gerçekleştirildiği tek evrensel forum niteliği taşıyan BM'nin uluslararası faaliyetlerin de meşruiyet kaynağı olduğunu kaydetti. BM'nin, çatışmaların önlenmesinden, çatışma sonrası yeniden imara, terörizmle mücadeleden kitle imha silahlarının yayılmasının engellenmesine, açlık, yoksulluk ve salgın hastalıklarla savaşımdan, çevrenin korunmasına kadar son derece geniş bir yelpazede önemli görevler üstlendiğinin altını çizen Erdoğan mesajında şöyle dedi:

"Birleşmiş Milletlerden beklentilerimiz son derece yüksektir. Ancak teşkilatın üye ülkelerden bağımsız bir işleyişi bulunmadığını da biliyoruz. Dolayısıyla Birleşmiş Milletleri çağımızın sorunlarıyla baş edebilecek imkan ve yeteneklerle donatmak yine biz üyelere düşmektedir.

Birleşmiş Milletlerin kurucu üyelerinden olan ve şartında yer alan ilke ile amaçları her zaman yücelten Türkiye, bir hafta önce yapılan seçimlerde Güvenlik Konseyi 2009-2010 dönemi geçici üyeliğine seçilmiş bir ülke olarak, Birleşmiş Milletler gününün anlamını daha derinden hissetmektedir.

Türkiye, Güvenlik Konseyi geçici üyeliği sırasında, farklı kıtaları ve kültürleri buluşturan konumu sayesinde sahip olduğu siyasi tecrübeyi ve kültürel zenginliği BM'nin hizmetine sunarak, örgütün güçlendirilmesine ve amaçlarını daha etkin şekilde yerine getirmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir."

(ANKA)