kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Jolly Joker Balans, dekorasyonuyla biraz Hard Rock Cafe'leri anımsatıyor. Gitar şeklindeki barının (üstte) tasarımına uzun uğraşlar sonucu karar verilmiş. Mekânın tüm duvarlarındaki tabelalar ise özel olarak yapılmış ve bir örnekleri daha yok. Bu renkli tasarımlar yakında satışa da çıkacak.

Sanki bir rock müzesi

ECE KOÇAL
24.09.2008
Gelecek şeklindeki barı, davul görüntüsündeki sahnesi, piyano gibi bar masalarıyla Beyoğlu'nda yeni bir bar hizmet vermeye başladı. Bölgenin adı duyulmuş barlarından Balans'ın yerine açılan bu mekan, Jolly Joker Balans olarak yarın gece açılıyor. Bara girer girmez, kırmızı rengin sıcaklığı ve şövalyeler sizi karşılıyor. Ardından nereye baksanız ayrı bir obje görüyorsunuz. Zaten sahipleri burayı bir 'rock müzesi' gibi düşünüp, tasarlamış.
Antalya Jolly Joker'lerin sahibi Hakan Polat ve Yakartop Müzik'in sahibi İbrahim Sayın'ın ortaklığında açılan mekânın bu haline gelmesi için iki mimar çalışmış: Bülent Denker ve Atıf Zengin. Atıf Bey aynı zamanda bir ressam olduğu için duvarlarda görülen tüm panoları, kendi elleriyle yapmış ve boyamış. Bir benzeri daha olmayan, hepsi farklı bu bar tabelaları, mekânın simgesi olacak.
Antalya'daki Jolly Joker'lerde de yer alan bu tabelalar için bir atölye bile kurmuşlar.
Zaten önümüzdeki günlerde internetten satışının yapılması planlanıyor.

COVER'LARDAN SIKILANLARA...
Gelelim müziğe... Mekânda her gece farklı bir isim sahne alacak. Bunlar çoğunlukla rock grupları olacak. Bunun yanı sıra Seksendört, Kurban, Şevval Sam, Nükhet Duru, Yeni Türkü gibi isimlerin konserleri de olacak. Hakan Polat, insanların artık hep aynı şeyleri dinlemekten sıkıldığını söylüyor ve "Biz insanların dışarı çıkmaları için alternatifler oluşturmaya çalışıyoruz," diyerek devam ediyor: "Hem müşteri hem de işletmeci olarak söylüyorum, eğlence sektörü kısır döngü içinde. Biz işletmeciler, 'Nerede o eski işler!' derken, kendimizdeki hatayı görmüyoruz. Aslında iş var ama insanların gelmesi için farklı bir sebep yok. Her gün, her barda çalınan şarkıların yüzde 40'ı aynı. Üç aydır İstanbul'dayım. Her gece bir yerlerde müzik dinliyorum. Aynı cover'lardan sıkıldım açıkçası." Peki haftanın her gecesi sahne alacak farklı isimler kim? Pazartesileri Bay J ve Geveze, 11 kişilik bir orkestraları 'Bay J ve Geveze Band'le sahnede. Salı günleri lansman günleri. Yani her hafta farklı bir şarkıcı, yeni albümünden parçalar söyleyecek. Bunun yanı sıra en ilgi çekecek gecelerden biri, çarşamba. Hafta ortasındaki bu günde, Yüksek Sadakat 'radio days' adlı projeleriyle sahnede olacak. Yani her çarşamba, farklı grupların veya farklı akımların cover'larını yapacaklar. Her perşembe Soul Staff, cumaları Ercüneyt Özdemir ve cumartesileri Mayday konserleri olacak.
Bunların haricinde cuma ve cumartesileri erken saatlerde konserler düzenleniyor.
22.30'da başlayacak ve Biletix'te biletleri satılacak ünlü isimlerin konserlerinden sonra, mekânda standart gruplar çıkacak.
Tel: (0212) 240 07 49
Haberin fotoğrafları