kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Cheesecake'in Kare As'ı

08.10.2008
Bayram tatilinde baklava ve çikolataya fazlasıyla doyduk. Biraz hafif ve farklı bir tatlı arıyorsanız, cheesecake'i tercih edebilirsiniz. Türkiye'de en güzel cheesecake yapan yerleri, yeme-içme dünyasının önde gelen isimlerine sorduk..
Kantin
Nişantaşı'nda 2000 yılından beri hizmet veren Kantin, esnaf lokantalarından ilham alan ve ağırlıklı olarak öğlen yemekleri için tercih edilen bir mekân. Mevsimsel ve yerli malzeme kullanarak, kendine özgü, özenli ve ağır olmayan, modernize edilmiş lezzetler sunan Kantin'in gözde lezzetlerinden biri de vişneli cheesecake'i. Özellikle akşamüstleri çay-kahve eşliğinde Kantin'de cheseecake molası verenler oldukça fazla. Burada tek çeşit var. O da New York usulü pişirilen ve üzerinde vişne sosuyla sunulan sade cheesecake. Kantin'in sahibi ve aşçısı Şemsa Denizsel, cheseecake'lerinin bu kadar beğenilmesini kaliteli malzeme kullanmalarına bağlıyor: "Endüstriyel değil de evde yapılan, en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz." Buradaki cheesecake'lerden bütün almak isterseniz önceden sipariş vermek gerekiyor. Sekiz dilimlik küçük boy cheesecake'in fiyatı 65 YTL. Bir dilim cheesecake ise 8 YTL. Esra Düzdağ, Dilara Koçak, İnci Özgöz, Oğul Türkkan, Çimen Uzsoy ve Aydan Üstkanat, Kantin'in vişneli cheesecake'ine oy verdiler.
Tel: (0212) 219 31 14 (Aldığı oy: 6)

Passion Cafe
1997'de ilk olarak Yeniköy'de açılan Passion Cafe'nin 2005 sonunda da Nişantaşı şubesi açıldı. Dünya mutfaklarından seçme örnekler sunan Passion'un en iddialı olduğu lezzetlerin başında cheesecake geliyor. Öyle ki burada şimdiye kadar denenmiş 110 çeşit cheesecake var. Sunduğu çeşit bolluğuyla Amerika'daki The Cheesecake Factory'i anımsatan Passion'da her gün 10 çeşit cheesecake yapılıyor. Katkı maddesi ve boya kullanılmayan cheesecake'lerde lezzetin yanı sıra görünüme de özen gösteriliyor. Mekânda orman meyveli, karamelize kadayıflı kaymaklı, toblerone çikolatalı, badem fındık krokanlı gibi çeşitler çok beğeniliyor. New York tarzı fırınlanmış olarak hazırlanan cheseecake'lerin bir dilimi 9 YTL. Bir gün önce sipariş verip bütün olarak evinize de alabilirsiniz. Bütün cheesecake'lerin fiyatları ise 50- 90 YTL arasında değişiyor. Esra Düzdağ, Passion'daki favori cheesecake'inin orman meyveli olduğunu söylerken, buradaki çeşitlerin alışkanlık yarattığını belirtiyor. Hasan Açanal, Semih Somer ve İnci Özgöz de Passion Cafe'nin cheesecake'lerini başarılı buluyor. Nişantaşı Tel: (0212) 224 84 00 (Aldığı oy: 4)

The House Cafe
İlk olarak 2002'de Nişantaşı'nda açılan The House Cafe, sunduğu farklı lezzetler ve keyifli atmosferiyle çok ilgi görünce birçok şube açtı. Şimdi Teşvikiye, Tünel, Ortaköy, Etiler, Caddebostan gibi semtlerde 10 şubesiyle hizmet veriyor. Salataları, ana yemekleri, pizzalarıyla ilgi gören The House Cafe'nin tatlıları da oldukça lezzetli. Özellikle de cheesecake'leri çok beğeniliyor. Dört çeşit cheesecake'ten kestaneli ve kahveli çeşidi ile çikolatalı ve bisküvili olanı tüm şubelerde, Wildberry mascarpone cheesecake Corner-Teşvikiye şubesinde ve balkabaklı tarçınlı cheesecake ise sadece özel siparişler için servis ediliyor.
En çok beğenilen çeşit olan kestaneli ve kahveli cheesecake, ilk açıldığı günden beri yapılıyor. Hep aynı lezzeti bulabileceğiniz The House Cafe'lerde cheesecake peyniri özel olarak yaptırılıyor. Dilim fiyatı 10 YTL civarında, Jüri üyelerimizden Çimen Uzsoy özellikle kış aylarında kestaneli cheesecake'e doyum olmadığını söylerken, Deniz Gürsoy, Dilara Koçak ve Oğul Türkkan da The House Cafe'nin cheesecake'lerini herkesin denemesi gerektiğini belirtiyor. Ortaköy Tel: (0212) 227 26 99 (Aldığı oy: 4)

Maria'nın Bahçesi
Küçükyalı'daki Maria'nın Bahçesi, Ege yemeklerini İstanbullularla tanıştıran bir restoran. Meyve ağaçları, güller, yaseminlerle süslü bahçesinde keyifli bir ortam sunan mekânın mönüsünde, zeytinyağlılar, balık ve deniz mahsülleri kendine özgü yöntemlerle sunuluyor. Burada yemeğin üzerine sunulan sekiz çeşit tatlıdan biri de cheesecake. Mekânın sahibi Maria Ekmekçioğlu'nun kendi hazırladığı karadut reçeliyle sunulan cheesecake çok beğeniliyor. Ayrıca özel bir Fransız çikolatasından hazırlanan sosun yanı sıra limon çiçeği reçeli de cheesecake'e çok yakışıyor. aria'nın Bahçesi'nde gül suyuyla yapılan farklı bir cheesecake de var. u da üzerine gül reçeli dökülerek ve yanına da bir top acıbadem dondurması konularak servis ediliyor. Bu mekânda bir dilim cheesecake fiyatı 10 YTL. Bütün olarak satılmıyor. Esra Düzdağ ve İnci Özgöz, Maria kmekçioğlu'nun, mutfaktaki sihrini cheesecake'lere de yansıttığını söylerken, Dilara Koçak da buranın cheesecake'lerini çok beğendiğini belirtiyor. Tel: (0216) 519 98 19 (Aldığı oy: 3)

Bebek Koru Kahvesi

Bebek'le Aşiyan arasındaki sahil yolundaki Bebek Koru Kahvesi, 12 yıldır hizmet veriyor. Boğaz manzarası eşliğinde ev yemeklerini tadabileceğiniz bu mekânın cheesecake'leri de evde hazırlananları aratmıyor. Frambuaz, çilek, kivi gibi meyvelerden hazırlanan soslu cheesecake'lerin yanı sıra özel çikolata soslu cheesecake de beğeniliyor. Bir dilim fiyatının 15 YTL olduğu Bebek Koru Kahvesi'nde bütün haldeki cheesecake'lerin fiyatı değişiyor. Jürilerimizden Deniz Gürsoy ve Dilara Koçak, Bebek Koru Kahvesi'nin cheesecake'lerini başarılı bulduklarını belirtiyor. Tel: (0212) 287 56 07 (Aldığı oy: 2)

Reyhan Pastanesi

1965'ten beri İzmir Alsancak'taki yerinde hizmet veren ve İzmirlilerin klasik lezzet durakları arasında yer alan Reyhan Pastanesi, cheesecake konusunda da tercih edilen bir mekân. Burada vişneli, frambuazlı, çikolatalı, sade, çilekli, limonlu ve böğürtlenli olmak üzere yedi çeşit cheesecake bulunuyor. Bir dilim cheesecake 6 YTL, bütün satış fiyatı ise 33 YTL. Nedim Atilla buranın limonlu cheesecake'ini beğendiğini söylerken, Aydan Üstkanat'ın da favori cheesecake mekânları arasında Reyhan Pastanesi bulunuyor. Tel: (0232) 422 28 02 (Aldığı oy: 2)

Neva Palas Otel
Ankara Küçükesat'ta 1996'dan beri hizmet veren Neva Palas Otel, cheesecake'leriyle ünlü. Tamamen katkısız olarak hazırlanan ve sipariş üzerine üretilen 'Neva Cheesecake', 24 saat dinlendirildikten sonra servise çıkarılıyor. Özellikle vişne soslu cheesecake'iyle büyük beğeni toplayan Neva Palas, jüri üyelerimizden Hasan Açanal'ın da cheesecake konusundaki favori adresleri arasında yer alıyor. Tel: (0312) 419 58 88 (Aldığı oy: 1)

Cezayir Restaurant
Galatasaray Lisesi'nin arkasında yer alan Hayriye Caddesi'ndeki Cezayir Restaurant, 1901 yılında yapılmış tarihi bir binada faaliyet gösteriyor. Yaratıcı ve geleneksel Türk mutfağı konseptinde bir mönüye sahip olan Cezayir'in tatlıları arasında bir tek çeşit cheesecake bulunuyor. Türk kahveli ve frambuaz soslu bu cheesecake'in bir dilim fiyatı 10 YTL. 12 dilimden oluşan bütün cheesecake'in fiyatı ise 120 YTL. Jüri üyelerimizden Aydan Üstkanat, Cezayir'in cheesecake'ini, "Çok özel bir lezzet," diyerek tanımlıyor. Tel: (0212) 245 99 80 (Aldığı oy: 1)

Foodie
Etiler Ulus ve Nişantaşı'da iki şubesi bulunan Foodie'de portakallı ve beyaz çikolatalı frambuaz soslu olmak üzere iki çeşit cheesecake var. Ancak buradaki cheesecake'lerin çok önemli bir farkı var ki, o da altında hamur olmaması. Bu da cheesecake'lerin kalorisini oldukça düşürüyor. Dilim fiyatı 8 YTL, sekiz kişilik bütün cheesecake ise 35 YTL. Jüri üyelerimizden Deniz Gürsoy, Foodie'nin cheesecake'lerini beğeniyor. Tel: (0212) 287 45 21 (Aldığı oy: 1)

Gezi İstanbul
Taksim AKM'nin yanında yıllardır hizmet veren Gezi İstanbul'da cheesebrowni, frambuaz soslu, damla sakızlı ve çilekli olmak üzere dört çeşit cheesecake bulunuyor. Dilim fiyatı 5.5 YTL olan cheesecake'lerin 12 kişilik bütün olanları ise 48 YTL'ye satılıyor. Jüri üyelerimizden Ayşe Tüter, Gezi İstanbul'un cheesecake'lerinin tam kıvamında ve çok lezzetli olduğu görüşünde. Tel: (0212) 292 53 53 (Aldığı oy: 1)

Hasan Açanal (Gastronomi uzmanı)
* Passion Cafe
* Its'a Joke (Nişantaşı)
* Cafe Cadde (Erenköy)
* Neva Palas (Ankara)

Nedim Atilla (Mutfak araştırmacısı)
* Reyhan Pastanesi
* İzmir Sanat Cafe
* Crown Plaza (İzmir)
* Bodrum Penguen Pastanesi

Esra Düzdağ ( Sofra dergisi genel yayın yönetmeni)
* Passion Cafe
* Maria'nın Bahçesi
* Kantin (Nişantaşı)

Deniz Gürsoy (Gurme)
* The House Cafe
* Foodie
* Bebek Koru Kahvesi

Dilara Koçak (Diyetisyen)
* Kantin
* The House Cafe
* Maria'nın Bahçesi
* Bebek Koru Kahvesi

İnci Özgöz ( Leziz dergisi genel yayın yönetmeni)
* Kantin
* Midpoint
* Maria'nın Bahçesi
* Passion Cafe

Semih Somer (Mutfak Dostları Derneği Üyesi)
* Passion Cafe
* Kırıntı
* Levon Pastanesi

Oğul Türkkan (Ankaralı gurme)
* Kantin
* The House Cafe (Ankara)

Ayşe Tüter (Yemek yazarı)
* Gezi İstanbul
* Pelit Pastaneleri
* Divan Pastaneleri
* Baylan Pastanesi

Çimen Uzsoy ( Timeout dergisi yeme-içme editörü)
* Aşşk Kahve
* The House Cafe
* Kantin
* Kek's Bakery

Aydan Üstkanat (Yemek stilisti)
* Cezayir Restaurant
* Reyhan Pastanesi (İzmir)
* Kantin

Diğerleri
Aşşk Cafe Tel: (0212) 265 47 34 Baylan Pastanesi Tel: (0216) 346 63 50 Cafe Cadde Tel: (0216) 302 7625 Crown Plaza (İzmir) Tel: (0232) 292 13 00 Ceylan Intercontinental Tel: (0212) 368 44 44 Divan Pastaneleri Tel: (0212) 225 72 86 İzmir Sanat Cafe Tel: (0232) 483 56 52 It's a Joke Tel: (0212) 373 23 00 Penguen Pastanesi (Bodrum) Tel: (0252) 316 64 09 Midpoint Tel: (0212) 219 94 01 Kırıntı Tel: (0216) 356 64 68 Levon Pastanesi Tel: (0216) 574 38 60 Pelit Pastaneleri Tel: (0212) 345 12 05 Kek's Bakery Tel: (0216) 388 93 03)
Haberin fotoğrafları