kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Richard Gere ve Diane Lane çok mutlu görünüyor. Unfaithful’da ise mutsuz bir çifti canlandırmışlardı.

Diane Lane'in gerçeküstü evlilik hayatı

KAYA GENÇ
16.10.2008
* Sevgi Fırtınası'nın başrol oyuncuları Richard Gere ve Diane Lane'i daha önce de birlikte seyrettik. Lolita, Jacob's Ladder ve 9 1/2; Hafta'nın yönetmeni Adrian Lyne'in Unfaithful filminde evli ve çocukluydular; Olivier Martinez'in canlandırdığı yakışıklı adam, Lane ile ilişkiye girince işler karışıyordu. Çok konuşulan bu filmden sonra herkes evliliğini sorgulamış, Demi Moore'lu (bir başka Adrian Lyne filmi) Ahlaksız Teklif'in ardından (ve Binbir Gece dizisinden sonra da) olduğu gibi ("Bir milyon dolara eşinizi bir geceliğine başka birine verir misiniz?") cafe'lerde, barlarda, lokantalarda bir araya gelen kadınlar ve erkekler birbirlerine sormuştu: "Yoksa evlilik kurumu çöküyor mu?" Şimdi yine Lane evli bir kadın rolünde, ama bu sefer birlikte olup kocasını aldatacağı kişi, Unfaithful'da sadakatsizlik ettiği kocasını canlandıran Richard Gere. Bu durum, haydi Atilla Dorsay gibi söyleyelim, sinematografik anılarımızda çeşitli karışıklıklara yol açabilir, hatta yaşanan rol karışıklıkları Hollywod'a olan inancı tamamen sarsabilir. Filmi bu defa Lyne değil, Angels in America'yla Tony ödülü kazanan George C. Wolfe çekmiş.

* Peki biraz haksızlık etmek pahasına soralım: Kariyerini kocalarını aldatma fantezileri üzerine kuran Diane Lane'in medeni durumu nedir? Bir Playboy güzelinin, Colleen Farrington'ın kızı olan Lane (kendisi de Playboy'a poz vermişti) 2003 yılında nişanlandığı sevgilisiyle 14 Ağustos 2004'te evlendi. Sevgilisiyle, yani George W. Bush'la. Nasıl mı? Kafa karışıklığı için özür diliyoruz, çünkü Josh Brolin'in Oliver Stone'un son filmindeki (W) inandırıcılığı onun George W. Bush'un ta kendisi olduğu yanılgısına sürükledi bizleri. Lane ondan önce de İskoçyalı'yla, yani Christopher Lambert'la altı sene evli kalmış ve 1994'de ondan boşanmıştı. Bir de çocukları var.

* Şimdi işlerin iyice karıştığı bir noktaya ilerliyoruz. Diane Lane'in İskoçyalı Lambert'tan olan kızı Eleanor Lambert, annesinin sevgilisi George W. Bush, pardon Josh Brolin tarafından çekilen 2008 tarihli X isimli filmde (hayır W değil, o başka bir film) rol almaktadır. 15 dakikalık bu kısa filmin diğer oyuncusu kimdir peki? Josh Brolin'in 1992'de boşandığı ilk eşi Alice Adair'den olan kızı Eden Brolin.

* Ölüm Yarışı'nın çekimlerinde 35 farklı araç kullanılmış. Bu filmi 1975 tarihli Death Race 2000'in 2000'lerde yapılmış bir güncellemesi olarak da seyredebilirsiniz. Eski filmin yıldızı David Carradine, Ölüm Yarışı'nda seslendirme yapıyor. Başrolde ise Transporter, Revolver gibi Guy Ritchie imzalı veya taklidi çok hareketli, gösterişli ve epey boş filmlerde oynayan, (Guy Ritchie demişken) Snatch'de 'Türk' karakterini canlandıran Jason Statham var. Peki filmin oyuncu kadrosunda yer alan Natalie Martinez ile Diane Lane'in Richard Gere'i (kocası olduğu filmde) aldattığı Olivier Martinez arasında bir bağlantı var mı? Bildiğimiz kadarıyla hayır. Acaip Bi Film'de adı geçen, alay edilen, gönderme yapılan, taklit edilen filmlerin listesini sinefillere kıyak olsun diye sıralıyoruz, not alın. The Love Guru, Hancock, Wanted, You Don't Mess with the Zohan, Kung Fu Panda, The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, 10,000 BC, Jumper, Cloverfield, Juno, Enchanted, No Country for Old Men, Night at the Museum, High School Musical, The Day After Tomorrow, Girls Gone Wild, Twister, The Shining, Monty Python's Flying Circus, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, The Break-Up, An Inconvenient Truth, Memoirs of a Geisha, Planet of the Apes, Armageddon, Godzilla, Twister, Rocky IV, The Terminator, Raiders of the Lost Ark, Battlestar Galactica, Star Wars. Bütün Hollywood'u madara etmeye gelmişler, anlaşıldı. Kod Adı: JCVD'nin yıldızı Jean-Claude Van Damme'ın takma adı, (herhalde lahanaya göndermeyle) 'Brüksel kas yığını'ymış. Max Payne'in yıldızı Mark Wahlberg ise, bilenler bilir, New Kids on the Block grubundan Donnie Wahlberg'in biraderidir; gençliğinde başından çok büyük dertler geçen ve o günlerde Marky Mark olarak tanınan yıldızımız bir kitap yazmış, eserini kendi cinsel organına adamış. Bu konuda daha ayrıntılı bilgi için No Country for Old Men'e ödül veren Akademi'nin hakkını yediğini pek çok kişinin düşündüğü Kan Dökülecek'in yönetmeni Paul Thomas Anderson'ın Boogie Nights'ına bakınız.
Haberin fotoğrafları