kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Beyoğlu'ndaki ArtCenter/İstanbul, çağdaş sanatçılara diledikleri gibi bir çalışma ortamı sunuyor.

Gözümüz ve kulağımız bu yıl onlara emanet

EVRİM ALTUĞ
17.09.2008
Borusan Kültür Sanat, 10 genç çağdaş sanatçıya özgürce çalışabilecekleri modern bir atölye ortamı sunan ArtCenter/ İstanbul projesiyle adından söz ettiriyor. Bir diğer haber de Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'ndan: Sascha Goetzel, şeflik bagetini Gürer Aykal'dan teslim almış durumda..
Borusan Kültür Sanat, müzik ve sanat konusundaki iki atılımıyla kültür gündemini belirlemeye aday. Kurumun Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerindeki Ayhan Işık Sokak sırasında hayata geçirdiği ArtCenter/İstanbul, ilk aşamada gelecek vaat eden 10 genç çağdaş sanatçıya özgürce çalışabilecekleri modern bir atölye ortamı sunuyor. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ise 2008-2009 konser sezonuna 19 Kasım itibariyle önemli bir değişiklikle başlayacak. Kuruluşundan beri şef Gürer Aykal'ın yönetiminde olan orkestra, bundan sonra yoluna Avusturyalı Sascha Goetzel ile devam edecek. Borusan Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi, bu konuda 10 yıl içinde yaklaşık 200 bin kişiye konser verdiklerini ifade ederken, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nin 'resmi orkestrası' olmanın da onurunu yaşadıklarını belirtiyor.

YENİ PROJELER YOLDA
Borusan Kültür Sanat Genel Müdürü Ahmet Erenli ise Avrupa'nın müzik başkenti Viyana'dan gelen Sascha Goetzel ile yeni projeler ürettiklerini belirterek, 2008-2009 yılında Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir 'müzik evi' açmayı planladıklarını söylüyor. Erenli, beş yıldır düzenlenen 'Akdeniz Çağdaş Müzik Günleri' etkinliğinin adını 'İstanbul Yeni Müzik Festivali' olarak değiştirdiklerini ve kapsamını da genişlettiklerini anlatarak, İstanbul'daki yabancı kültür kurumları ile bu festivali büyüteceklerini dile getiriyor. 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında da çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Erenli, büyük bir opera projeleri bulunduğunu, Avrupa'da çeşitli turnelerin yapılacağını ve ağırlıklı olarak Türk bestecilere yer verileceğini anlatıyor. Erenli, geçen yıl hayatını kaybeden Leyla Gencer için 31 Mart 2009 tarihinde özel bir gece düzenleyeceklerine işaret ederek, orkestranın onursal şefi olan Gürer Aykal'ın bu sezon dört konserde klasik müzik tutkunlarıyla buluşacağını aktarıyor. Halen Finlandiya'da Kuopio Senfoni Orkestrası'nın baş şefliğini, Avusturya- Kore Filarmoni'nin müzik ve sanat direktörlüğünü yürüten Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın Daimi Şefi ve Genel Müzik Direktörü Sascha Goetzel ise orkestrada kendini müziğe adamış, harika genç müzisyenler bulunduğunu ve onları Gürer Aykal'ın tek başına bir araya getirdiğini ifade ederek, bundan çok etkilendiğini söylüyor. Genç Şef Goetzel, "Avrupa hatta bütün dünya bizi kıskanacak. Bu ülkenin çok önemli bir kültürü var. Herkesi bu kültürü desteklemeye davet ediyorum," şeklinde konuşuyor.
Haberin fotoğrafları