kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Ayrılmaz ikili: Etek-ceket

Esra ÇORUH
22.10.2008
Sonbahar-kış sezonunun öne çıkan akımlarından biri de 'hanım hanımcık' gösteren etek-ceket takımlar. İşte bu ikiliyi bir araya getirmenin şık ve kolay yolları..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ayrılmaz ikili: Etek-ceket
1- 33 yaşında, bir kamu kuruluşunda çalışan bir işkadınıyım. İşyerinde maalesef her şeyi giyemiyorum. Yeni sezon modasından işyerinde rahatlıkla giyebileceğim nasıl parçalar seçmeliyim? (Aylin K. - Ankara)
Sonbahar-kış sezonunda öne çıkan moda akımlarından biri, etek-ceket ikilisi. Bu ikili takımlar işyerinde giymek için de çok uygun. Ama eteklerin boyu dizaltında olmalı. Böylece hem işte hem de dışarda çok şık ve trendy görünebilirsiniz. Tüvit, saten, renkli ya da işlemeli ceket takımları, aynı kumaş ve renkten bir etekle giyebileceğiniz gibi tamamen farklı bir doku ya da renkteki etekle de tamamlamanız mümkün.
Ceketinizin içine de yine bu hanım hanımcık siluete uyacak feminen bir bluz, çok uygun olacaktır.

2- Etek-ceket takımlarında nasıl farklılık yaratabiliriz? Sürekli aynı takımı giymiş gibi görünmek istemiyorum...
(Yeliz U. - İstanbul)
Etek-ceket takımların içine giydiğiniz bluzlarla, farklılık yaratabilirsiniz. Canlı renkte feminen bluzlar, atlet tarzı klasik tişörtler hatta klasik beyaz gömlekle kıyafetinizi ayrı bir havaya sokmanız mümkün. Hatta ceketinizi bluzsuz da giyebilirsiniz.
İçine bir şey giymediğinizde eğer dekoltesi çok açık oluyorsa eşarp ya da fularla tamamlayabilirsiniz.
Unutmayın, kullandığınız aksesuarlar kıyafetinizi ayrı bir havaya sokar.
Ceketinizin üzerine ince bir kemer takarak hoş bir görüntü elde edeceğinizden şüpheniz olmasın.
Tasma kolyeler de yine bu ikili için uygun bir aksesuar olacaktır.

3- 27 yaşındayım ve modaya oldukça meraklıyım.
Yeni sezon modasındaki hanım hanımcık hava dikkatimi çekiyor.
Sizce bu tarz için yaşım uygun mu? (Müge G. - İstanbul)
Yaşa göre giyinmek ve stilinizi koruyabilmek çok önemli. Maalesef etrafta annesinin gardırobundan giyinmiş gibi görünen genç kızları 'küçük kadınlar' gibi görmek hoş olmuyor. Ve annelerinin yaşlarına geldikleri zaman ne giyeceklerini kestirmek de merak konusu oluyor! O yüzden giyinirken yaşınızı unutmamalısınız. Sizin gibi 20'li yaşların sonlarına gelmiş birisi, etek-ceket ikilisinde klasik kesimler yerine modern seçimler yaparsa, yaşına daha uygun olur. Örneğin gri dizaltı tüvit etek-ceket ikilisi yerine renkli saten takımlar tercih etmeli, bu ikiliyi daha eğlenceli hale getirmelisiniz.


4- Etekceket takım modasını çok beğeniyorum.
Ama bu tür kıyafetlerin insanı olduğundan daha olgun gösterdiğini düşünüyorum.
Nasıl daha genç görünebilirim? (Berrin M. - Ankara)
Etek-ceket ikilisinin daha olgun bir çizgi çizdiği doğru; ancak bu durum takımın modeliyle de çok alakalı. Örneğin gri ve klasik kesimli bir etek-ceket ikilisini genç bir havaya sokmanız zor gibi görünse de 'ciddiliğini' kırabilirsiniz. Bunun için alışılmış kalıpların dışına çıkabilirsiniz.
Yani ciddi görünen etekceket ikilisinin içine baskılı ya da atlet tipi spor bir tişört giymeye ne dersiniz? Ayrıca balon etek ya da lale formlu takımların klasik kesimlere göre daha genç gösterdiğini unutmayın.

5- Etek-ceket takımlarını nasıl ayakkabı ve çantayla kullanmalıyız? (Ayşegül H. - İzmir)
Size önerimiz etek-ceket ikilisini topuklularla kullanmanız. Özellikle yüksek topuklu stilettolarla giyerseniz, çok seksi bir havaya gireceğinizden emin olun. Eğer ince ve uzun bacaklarınız varsa bilekte biten botlar da, sizin için uygun olacaktır. Eteğin altına opak çoraplar giymeyi de unutmayın. Çantaya gelince; bu sezon zincirli saplı çantalar çok moda. Bu tür çantalar bu ciddi siluet için uygun olacağı gibi krokodil gibi lüks derilerden çantalar da kıyafetinizi zenginleştirecektir.
Haberin fotoğrafları