kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'li Anadol'dan Ergenekon sorusu

Giriş Saati : 23.10.2008 11:53
Güncelleme : 23.10.2008 20:21
Yeni Haber
CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Başbakan Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde "Ergenekon soruşturması başladığından bu yana basına bilgi sızdıran kamu görevlilerinin tespiti için başlatıldığını belirttiğiniz soruşturma sonuçlanmış mıdır?" diye sordu.

Anadol Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Ergenekon soruşturması ile ilgili yayın yasağı ve gizlilik kararı olmasına rağmen, soruşturmanın başlamasından bu yana geçen 1.5 yıllık zaman içinde soruşturma tutanakları, telefon dinleme kayıtları ve sorgulanan kişilerin mimiklerine kadar ayrıntıların bazı görevliler tarafından basın yayın kuruluşlarına servis edildiğini söyledi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, bir soru önergesine verdiği yanıtta bilgi sızdırdığından şüphelenilen kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldığını söylediğini kaydeden Anadol, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"Ergenekon soruşturması başladığından bu yana basına bilgi sızdıran kamu görevlilerinin tespiti için başlatıldığını belirttiğiniz soruşturma sonuçlanmış mıdır? Sonuçlandıysa, basına bilgi sızdırdığı tespit edilen ve hakkında işlem yapılan herhangi bir kamu görevlisi var mıdır? Varsa kimlerdir? Basına bilgi sızdırdığından şüphelenilerek haklarında soruşturma başlatılan kamu görevlileri arasında davayı takip eden savcılar var mıdır?Sözkonusu savcıların basına soruşturmayla ilgili bilgi sızdırdığı tespit edilmişse, görev kusuru olan bu savcıların davada iddia makamında yer almaları ne kadar doğrudur? Basına bilgi sızdıran kamu görevlilerinin tespiti için başlatılan soruşturma henüz sonuçlanmadıysa bunun nedeni soruşturmanın bilerek sürüncemede bırakılmış olması mıdır?"

(ANKA)