kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon davası ocakta spor salonuna taşınıyor

23.10.2008
Adalet Bakanı Şahin, 20 Ekim'deki ilk duruşmada yaşanan sıkıntılar için "Yeterince tedbirli değildik" dedi. Dava için ocak ayına kadar Silivri Cezaevi kampusu içinde bir spor salonu inşa edilecek..
Ergenekon davasında yaşanan salon sıkıntısının yankıları sürerken, Adalet Bakanı Şahin ocak ayına yetişecek bir salonun haberini verdi. Davanın aslında Beşiktaş'ta görülmesi gerektiğini belirten Şahin, Mahkeme heyetinin Silivri'yi istediğini belirterek şöyle konuştu: "Oranın nizamından biz sorumlu değiliz. İlgili mahkemenin bütün taleplerini yerine getirdik. İstanbul'da adliyelerin içinde bundan daha büyük salonumuz yok. Müsteşar yardımcım ve Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürü'nü İstanbul'a gönderdim. Salona 60 metrekarelik bir ek daha yapılabileceğini söylediler. Ancak Silivri'de cezaevi kampusu içinde bir ilköğretim okulu var. Buraya bir spor salonu yapılması gerekiyordu. Onu öne alabiliriz diye düşündük. Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, ihalesiz olarak inşaatı bir firmaya verebilir ve en geç ocak ayı başına spor salonu hazırlanır. Şimdi bunu araştırıyoruz. O gün yaşananlar konusunda, daha tedbirli olabilirdik."

CHP: BAKAN İSTİFA ETMELİ
Buna karşılık CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Meclis'teki basına toplantısında Şahin'in istifasını isteyerek "Türkiye 12 Eylül döneminde bile yaşamadığı bu tabloyu, bu Adalet Bakanı döneminde yaşamıştır" dedi. Şahin ise Okay'a verdiği cevapta "İstifamı isteyen arkadaş mı bakan olacak?" ifadesini kullandı. Şahin, "Ölen kişiyi geri getirebilir mi? Yapılması gereken ne vardı da ben yapmadım" diye konuştu. Bu arada davasının bugün devam edilecek duruşmasında, avukatlardan sonra gazetecilere de kısıtlama getirildi. Duruşma salonuna sadece 6 haber ajansından birer muhabir alınacak. Geçtiğimiz pazartesi günü yapılan duruşmaya 280 kişilik salonuna 177'si avukat olmak üzere 400 kişi girince izdiham yaşanmıştı. Mahkeme heyeti, tutuklu ve tutuksuz sanıkların sorgusunun ayrı ayrı günlerde yapılmasına, bir sanığın en fazla 3 avukatının duruşmaya katılmasına karar vermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı da 20 Ekim'deki ilk oturumda yaşanan sıkıntıları değerlendirirken "Duruşma salonunun hemen dışındaki 2. salon, duruşma salonuna dahil edildi. Oraya bir LCD ekran konuldu. Şimdi sıkıntı olmayacak. İleri aşamalarda mahkeme tutuklu ve tutuksuz sanıkları birlikte çağırabilir" dedi.