kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Ne olacak bu Kilisspor'un hali!..

Kilis'te Kilisliler etrafımı sardılar ve "Ne olacak bu Kilisspor'un hali" dediler.. Aslında sormuyorlar da, istiyorlar.. Başta İddaa, devlet daha fazla versinmiş..
Öğrendim..
Kilisspor'un bütçesi 200 bin YTL (200 milyar lira). Bunun yarısını vilayet, yarısını belediye veriyor. Kilisspor kadrosunda Kilisli futbolcu sayısı bir..
Peki o zaman Kilisspor'a ne gerek var?.
Efendim parayı devlet, yani bu ülke halkı verecek. Kilis'te sağa sola "Ben kulüp başkanıyım" diye caka satacak birkaç kişi, bu parayı İstanbul döküntülerine dağıtacak.. Olacak Kilisspor!..
Olmaz olsun..
Ben çocukken iki kulüp vardı Kilis'te.. Karataş (Benim takım) ve Kilis Gençlik.. Bütün futbolcular Kilis gençleriydi. Hemen hepsi, dayım Necati Bilgiç dahil, üniversite öğrencisi oldukları için, maçlar tatilde, yani yazın oynanırdı. Kilis'teki askeri birliğe gelen futbolcular, komutanın izniyle, bu iki kulüpte yer alabilirlerdi. Yani "Yabancı" futbolcular, sadece askerlerdi.
O düzenin Kilis'e yararı vardı. Çünkü kulüpler Kilis gençlerinin spor yapmalarına yönelikti.. Futbolla alakası olmayan birtakım kişi ve kitlelerin kendi kendilerini tatmin aracı değil..
Bana gelen emaillerden anlıyorum..
İstanbul'dan İzmir'e, Kanada'dan Avustralya'ya, Türkiye ve dünyaya yayılmış Kilislilerin sayısı Kilis'in nüfusunu katlar. Bunların hemen hepsi hali vakti yerinde insanlar ve en güzeli, Kilis'le bağlarını koparmamışlar. Onlar Kilisli hep..
O zaman, devletten dilenip İstanbul emeklilerine dağıtan bu iğrenç sistemden vazgeçilmeli.
Kilis'te yaşayanların sahiplendiği ve yönettiği bir Kilisspor kurulmalı. Bu Kilisspor, bilgisayar ve internet devrinde dünyanın her yerindeki Kilislilere ulaşmalı.. Nüfusu yüzbinleri aşan "Sanal" Kilis kurulmalı.. Kilisspor'un bütçesi o zaman, öz ve has Kilislilerin katkısı ile milyonlar, milyonlara ulaşır.
Bu bütçe, gerçek sporsever ve Kilis'te yaşayan bir yönetimle, Kilis gençlerine hizmet veren bir spor kulübüne harcanmalı.. Kilisli genç bu kulüpte futbol kadar, basketbol, voleybol oynayabilmeli. Atletizm yapabilmeli, yüzmeli..
Şimdi soruyorum Kilisliler?..
Bu Kilisspor'u mu tercih edersiniz?..
Yoksa vilayet, belediye İddaa, Toto ihsanlarıyla gelen paraları üçüncü sınıf döküntüler ve Kilis'le alakası olmayanlara dağıtan bir üçüncü lig futbol kulübüne sahip olmayı mı?.
Ben bugünkü Kilisspor için parmağımı oynatmam, beş kuruş da vermem..
Ve de bu yazımdaki "Kilis" sözcüğünü çıkarıp yerine herhangi bir Anadolu kentinin adını yazabilirsiniz!.
Görüşüm budur!..