kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
ŞELALE KADAK

İş dünyasının AK Parti'den acil istekleri!

Hükümet üyelerinin gazetelere yansıyan görüşlerinden anlaşılıyor ki, nihayet iş dünyasının sesi Ankara'dan duyulmaya başladı.
Ortalık yangın yerine dönmeden iş dünyasının AK Parti hükümetinden acil istekleri var. Sanıyorum dernekler kanalıyla bir bir bu istekler hükümete iletilmeye başladı.
Sektörel Dernekler Federasyonu Başkanı Bülent Akgerman ile konuştuğumda, bana 'acil istekleri' bir listeyle sıraladı.

KDV indirimi
Öncelikli olarak iş dünyası vergide indirim istiyor. Mesela KDV indirimi olabilir. Sanayicinin rekabet gücünü artırmak için Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF), ara mamul ve hammadde için kaldırılırsa iş dünyasını bir nebze rahatlatacak.
Deniyor ki sürekli 'finans sistemi güçlü' şeklinde açıklama yapılıyor. Akgerman, bankaların ihtiyacından önce işlerini kolaylaştırıcı yeni bir yaklaşımın gerekliliğinden söz ediyor. "Manzum karşılık oranını düşürmek lazım. Bilançoların yeterlilik rasyoları çok iyi. Ama yakın gelecekte bankalar sendikasyonda zorlanacak" diyor.
Acilen çıkması beklenen Ticaret Kanunu'yla şirketlerin kendi hisselerini almasına olanak sağlanması da önemli isteklerden bir tanesi. Tabii bir de mevduatlara verilen garanti için 50 bin ytl çok az bulunuyor. Yunanistan ve İrlanda'da limitsiz garantiye dikkat çekiliyor ve "50 bin ytl için kimse yurtdışından buraya dönmez" deniyor. İş dünyasının şu sıra dört gözle beklediği bir diğer konunun da yeni teşvik kanunu olduğunu belirtelim.