kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Bizce bunun adı ihanettir'

Uğur BECERİKLİ / ANKARA
22.10.2008
Barzani ile görüşmeye kızan Bahçeli, "Hükümet denize düştü yılana sarılıyor. Bunun adı ihanet" dedi..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı terör örgütü PKK'yı "adi suçlu" gibi göstermekle suçladı. Türkiye'nin Kuzey Irak'taki Kürt yönetimiyle görüşmesini eleştiren Bahçeli, "Hükümet denize düşmüş yılana sarılmaktadır. Bize göre bunun adı ihanettir" dedi. Bahçeli, tamamını teröre ayırdığı 45 dakikalık konuşmasında şu mesajları verdi:

* 18 Aralık 1991'de hazırlanan siyasi bir raporda şu görüşler dile getirilmiştir: "Kürt ulusal kimliğinin tanınması makul bir taleptir, Kemalist devletin geleneksel zora ve silaha başvuru yöntemi artık iflas etmiştir, devlet terörünü kınamalıyız, yerel parlamentolar oluşturulmalıdır." Bu raporun altındaki imza, RP İstanbul İl Başkanı Tayyip Erdoğan'a aittir. Gerçek yüzünüz hangisidir?

* Her terör eyleminden sonra, içeride Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun toplantısı, dışarıda ise Barzani ve Talabani ile müzakerelerin yenilenmesi bir AKP klasiği oldu. Hükümet büyük bir yanılgı ile terörün kaynağına, ihanetin odağına yanaşmıştır. Hükümet, denize düşmüş, yılana sarılmaktadır. Bize göre bunun adı ihanettir.

* Sayın Cumhurbaşkanı'nın geride kalan süreci suçlayıcı ifadelerle, geçmişte ayrımcılık yapıldığını söylemesi yakışan durum değildir.

* (Fırat-DTP yemeği) Boy gösterdiğiniz tabloda, sağınızda kardeşim dediğiniz Barzani ve Talabani, solunuzda konutlarda ağırladığınız bölücüler ve Kandilciler, hemen arkanızda ise boyun eğdiğiniz çuvalcılar var.

* "Sizin tabela diye küçümsediğiniz üç hilal, muhteşem Türk tarihinin hatırasıdır.