kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çelik: Bir daha TBMM önüne bir af yasası gelmemesini temenni ederim

AA
Giriş Saati : 22.10.2008 19:47
Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yükseköğretim Kanununun, Türkiye ye uyan bir elbise olmadığını, 130 üniversitenin ihtiyacını karşılamadığını belirterek, kanunun değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Çelik, TBMM Genel Kurulunda, öğrenci affına ilişkin tasarının yasalaşmasından önce eleştirileri yanıtladı.
Bakan Çelik, 25 yılda 12 öğrenci affı çıkardıklarını belirterek, bunun, TBMM den yaklaşık 2 yılda bir af çıktığı anlamına geldiğini bildirdi.

Çıkan af yasalarından 7 sinin, 1980 den, yasanın çıktığı tarihe kadar ilişiği kesilen öğrencileri kapsadığını anımsatan Çelik, bu yasayı da tekrar 1980 e taşımanın anlamlı olmadığını düşündüklerini ifade etti.

Başarısız öğrencileri kader, sistem kurbanı olarak nitelendirmenin, popülist yaklaşım olduğunu kaydeden Çelik, başarısızlığın tek nedeninin, ekonomik olmadığını vurguladı. Çelik, hali vakti yerinde, yediği önünde yemediği arkasında bir çok kişinin de başarısız olduğunu dile getirerek, başarısızlık nedenleri arasında disiplinsizlik, isteksizlik, öğrencinin yanlış tercihi sonucu fakülteye ısınamamasının da yer aldığını söyledi. Ekonomik nedenlerin de yabana atılamayacağına işaret eden Çelik, Bir daha TBMM önüne bir af yasası gelmemesini temenni ederim dedi.
TBMM iradesiyle öğrencilere bir hak verildiğini, fırsat tanındığını dile getiren Çelik, öğrencilerin bu fırsatın kıymetini bilerek, iyi kullanması gerektiğini kaydetti.

PANSUMAN OLACAK AMA REFORM OLMAYACAK


YÖK Yasasını değiştirmemiz gerekiyor diyen Bakan Çelik, şunları ifade etti:
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Türkiye ye uyan bir elbise değil, 130 üniversitenin ihtiyacını karşılayacak bir kanun değil, değiştirmek gerekiyor. Bunu değiştirmemiz, köklü reform yapabilmemiz için de Anayasanın ilgili maddelerinin değiştirilmesi gerekiyor. Anayasa değişikliği olmadan hazırlanan YÖK yasa tasarısı, pansuman önlem, restorasyon olacak ama asla bir reform olmayacak.