kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dost tarikatı davasıyla Ergenekon'un birleştirilmesi istendi

Giriş Saati : 22.10.2008 17:35
Güncelleme : 22.10.2008 19:46
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Dost tarikatı davasıyla Ergenekon'un birleştirilmesi istendi
Dost Tarikatı lideri olduğu iddia edilen Emekli Binbaşı İhsan Güven ile eşi Sibel Güven'in öldürülmesiyle ilgili 7 sanığın yargılandığı davada mahkeme, dosyanın Ergenekon davasıyla birleştirilmesini istedi. Mahkeme ayrıca, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz'e yazı yazılarak cinayetle ilgili tüm bilgi ve belgelerin mahkemeye gönderilmesini talep etti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Burhanettin Yalçın, Burak Çileli, Selim Aydın ve Emin Koçhan katıldı. Sanıklar tahliyelerini istedi. Mahkeme, İhsan Güven ile Sibel Güven'in öldürülmesi olay ile Ergenekon'un bağlantısı olduğunun davanın iddianamesinde geçtiğini belirtti. Bu nedenle soruşturma dosyasında cinayet ile ilgili tüm bilgi, belge ve dokümanların mahkemeye gönderilmesi için soruşturma savcısı Zekeriya Öz'e yazı yazılmasına karar verildi.
Mahkeme ayrıca, Ergenekon davası ile bu dava dosyası arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğunu belirterek Ergenekon dosyasıyla birleştirilmesi için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden muvafakat istedi.
Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Dava iddianamesinde, terör örgütü İBDA/C üyesi oldukları belirtilen tutuklu sanıklar Abdülselam Tutal, Burak Çileli, Selim Aydın, Emin Koçhan ve Burhanettin Yalçın'ın, TCK'nın 146/1. maddesi uyarınca "anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etmek" suçundan ölünceye kadar uygulanmak üzere müebbet ağır hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor. Sanıklardan Ali Ekşi'nin "yasadışı örgüte yardım ve yataklık etmek" suçundan 4.5 ile 7.5 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Serkan Aydoğmuş'un da "örgüt propagandası yapmak" suçundan 1 ile 5 yıl arasında ağır hapis cezası alması talep ediliyor.

(CİHAN)