kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

Sivas'ta Petkoviç şoku

Giriş Saati : 21.10.2008 16:11
Güncelleme : 21.10.2008 23:58
Yeni Haber
Beşiktaş maçına hazırlanan Sivasspor'da kaleci Petkoviç sakatlanarak antrenmanı yarıda bıraktı...
Ligde lider Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, Beşiktaş maçı ile ilgili olarak, ''Buradan alacağımız puan, bizim ilk yarıyı belki de üst sıralarda bitirmemizi sağlayacak. O anlamda çok önemli bir mücadele'' dedi.

Uygun, idman öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, deplasmanda Ankaraspor mağlubiyetinin ardından iç sahada Ankaragücü karşısında aldıkları galibiyetle bu yenilgiyi telafi ettiklerini belirterek, mağlubiyetin ardından hemen galibiyet elde etmelerinin takımlarının iyi bir yönü olduğunu, bunun takımın moralini yükselttiğini kaydetti.

Sakatlıkları süren Onur Tuncer ve kaleci Volkan Ünlü dışında takımda eksik oyuncu bulunmadığını, sakatlıktan yeni kurtulan Mohammed Ali Kurtuluş'un ise her geçen gün iyiye gittiğini belirten Uygun, kırmızı kart cezası nedeniyle Ankaragücü maçında forma giyemeyen Gineli orta saha oyuncusu Kanfory Sylla'nın da takıma dahil olduğunu ifade ederek, ''Böyle bir ortamda, takım halinde, problemsiz bir şekilde hepimiz hazırız'' dedi.

KAZANAN TARAF OLMAK İSTERİZ

Ligde son 3 sezonda Sivasspor ile Beşiktaş'ın 6 maç yaptığının, bu maçlardan İstanbul'da oynananları Sivasspor'un, Sivas'ta oynananları ise Beşiktaş'ın kazandığının hatırlatılması üzerine Uygun, şunları kaydetti:

''Şimdi bu futbolun cilvesi. Her maçta, futbol adına güzellikleri sahaya sunmak, bireysel yetenekleri sergilemek ve kazanabilmek için var gücünüzle çalışmak zorundasınız, ama bunun öncesini kestiremiyorsunuz. Bundan önce bu güzellikleri defalarca yaşamışız, bu bizim adımıza mutluluk verici. Tabii ki puan almak için gideceğiz. Buradan alacağımız puan, bizim ilk yarıyı belki de üst sıralarda bitirmemizi sağlayacak. O anlamda çok önemli bir mücadele. İyi futbol oynayacağımızı, iyi mücadele edebileceğimizi söyleyebilirim. Ama kazanan taraf da biz oluruz, olmak da isteriz.''

MUSTAFA DENİZLİ'NİN BEŞİKTAŞ'TA GÖREVE GELMESİ

Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'ta görev almasıyla ilgili bir soru üzerine de Uygun, Mustafa Denizli ve Fatih Terim'in ülkenin yetiştirdiği önemli değerler olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Ve onlar bize gerek Avrupa'nın kapısını, gerekse Türk antrenörlerinin neler başarabileceğini göstermiş ve Türkiye'deki bütün başarıların hep altında onların isimleri olmuştur. Dolayısıyla böyle çok özel insanların, böyle güzel takımlarda çalışması Türk antrenörler adına avantaj. Dolayısıyla Mustafa hocama hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Açıkçası ben bir genç jenerasyondan olarak Türk antrenörlerinin büyük takımlarımızda çalışmasından dolayı mutluluk duyuyorum.''

Geçen hafta 3-0 yendikleri Ankaragücü'nün genç teknik direktörü Hakan Kutlu'nun istifası ile ilgili görüşleri de sorulan Uygun, ''Şimdi bazen kulüplerimizden kaoslar olabiliyor. Alınan belli başarısızlıklarda ilk planda hemen teknik direktörlerimize fatura kesilebiliyor. Ya da teknik direktörlerimiz camiaları düşünerek kendileri böyle bir istifada bulunabiliyor'' dedi.

Hakan Kutlu'nun genç, yetenekli ve başarılı bir teknik direktör olduğunu ifade eden Uygun, sözlerini şöyle tamamladı:

''Hakan Kutlu, bizim gibi genç jenerasyonun önemli insanlarından bir tanesi. Türkiye'de de benimle birlikte son 2 yılda yaklaşık 15 tane genç jenerasyonun hocası çıktı. Ve onlar da gerçekten çok başarılı oldu. Hakan da ilk sezonunda çok başarılı olmuştu. Belki şu anda yaşadıkları kaostan dolayı bir sekteye uğrasa bile Hakan kardeşim çok yetenekli, genç ve idealist bir kardeşimiz. İnanıyorum ki bundan sonraki hayatında da başka takımlarda da tekrar Ankaragücü'nde de çok başarılar elde edecektir.''

SİVASSPOR GOL ÇALIŞTI

Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleşen idmana, sakatlıkları süren Onur ve kaleci Volkan'ın katılmadı. Gribal enfeksiyon geçirdiği bildirilen Musa Aydın'ın takımdan ayrı çalıştığı idmanda, sakatlıktan yeni kurtulan Mohammed Ali Kurtuluş ve geçen hafta sakatlığı nedeniyle antrenmanlarda yer alamayan Sergio Oliveira da yer aldı.

Teknik direktör Uygun, ısınma hareketlerinin ardından futbolcularına dar alanda, küçük kalelerde, isabetli pas yapmaya yönelik maç yaptırdı.
Bu çalışma sırasında kaleciler Michael Petkoviç ve Akın Vardar ile (A) takımla bir süredir idmanlara çıkan PAF takım kalecileri Bilge Duran ve Murat Kalkan, kaleci antrenörü Murat Göksu yönetiminde çalıştı.

Bu çalışmanın ardından Uygun, 4 ayrı kalede futbolcularına gol çalışması yaptırdı. Bir süre top sürdükten sonra kalelere şut çeken futbolcular, kanatlardan yapılan ortalarda da meşin yuvarlağı ayak ve kafayla ağlara göndermeye çalıştı. Uygun, futbolcularından isabetli vuruşlar yapmalarını istedi.

PETKOVİÇ'İN PARMAĞI KIRILDI

Gol çalışması sırasında Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç, elinden sakatlık geçirdi. Petkoviç, doktor ve masörün müdahalesinin ardından idmanı yarıda bıraktı.

Teknik direktör Uygun, Petkoviç'in parmağının kırıldığını, en az 7-8 hafta sahalardan uzak kalacağını bildirdi. Takımın diğer kalecisi Akın Vardar da Petkoviç'in sakatlığının ardından fazla riske edilmedi. Uygun, Akın'ı idmanın son anlarına doğru dinlendirdi. Akın, açma-germe hareketlerinin ardından Uygun tarafından idmanın bitişini beklemeden tesislere gönderildi.

Petkoviç'in yokluğunda kaleyi Akın'ın koruyacağı, PAF takım kalecileri Bilge ve Murat'tan birinin de maç kadrosunda yedek olarak yer alacağı bildirildi.

Bu arada, kaleci antrenörü Murat Göksu, idman sırasında eşinin doğum sancılarının tuttuğu ve hastaneye kaldırılacağı yönünde telefonla haber alınca, koşarak sahadan ayrıldı.

''CASUS KARTAL''

Bu arada idmanda saha üzerinde kartala benzeyen 2 kuş dikkat çekti. Beşiktaş maçı öncesinde bu görüntü karşısında, idmanı izleyenler ''Casus Kartal'' esprisi yaptı. Teknik direktör Bülent Uygun ve asbaşkan Erdal Sarılar da sahanın etrafında süzülen kuşları dikkatle izledi.

Yaklaşık 1,5 saat süren idman, hücum ve savunmaya yönelik çalışmayla sona erdi. Futbolcularından isabetli paslar ve ortalar yapmalarını, serbest atışlarda ve yan toplarda hareketli olmalarını, pozisyonlarda ilk topları kazanmalarını isteyen Uygun, futbolcularını, Beşiktaş'ın başta Delgado olmak üzere yıldız isimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Beşiktaş 7 5 2 0 14 5 17
2 Trabzon 7 5 1 1 11 8 16
3 Bursa 7 5 0 2 12 9 15
Tümünü göster...
4 Galatasaray 7 4 2 1 17 6 14
5 Sivas 7 4 2 1 12 6 14
6 Ankaraspor 7 4 1 2 11 7 13
7 Gaziantep 7 4 1 2 11 8 13
8 Kayseri 7 3 2 2 7 4 11
9 Konya 7 3 1 3 9 12 10
10 Fenerbahçe 7 3 0 4 11 11 9
11 Eskişehir 7 2 3 2 7 8 9
12 G.Birliği 7 2 2 3 8 11 8
13 Denizli 7 2 1 4 8 12 7
14 Hacettepe 7 2 1 4 5 10 7
15 İ.B.B. Spor 7 1 3 3 5 8 6
16 Ankaragücü 7 1 2 4 6 12 5
17 Antalya 7 0 1 6 9 17 1
18 Kocaeli 7 0 1 6 7 16 1
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Hacettepe 1  
  Denizli 0  
 İ.B.B. Spor 2  
  Antalya 1  
 Bursa 1  
  Eskişehir 2  
 Kocaeli 2  
  Fenerbahçe 3  
 Gaziantep 0  
  Konya 1  
 Kayseri 1  
  Ankaraspor 2  
 Sivas 3  
  Ankaragücü 0  
 G.Birliği 1  
  Beşiktaş 3  
 Galatasaray 3  
  Trabzon 0  
Haftanın Maçları
8. Hafta
 Beşiktaş Sivas Cuma 20:00  
 Denizli G.Birliği Cumartesi 14:00  
 Ankaraspor Kocaeli Cumartesi 14:00  
 Fenerbahçe Bursa Cumartesi 19:00  
 Antalya Hacettepe Pazar 14:00  
 Ankaragücü Kayseri Pazar 14:00  
 Konya İ.B.B. Spor Pazar 14:00  
 Trabzon Gaziantep Pazar 16:00  
 Eskişehir Galatasaray Pazar 19:00