kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Bol pantolonlar, en çok uzun boylulara yakışıyor.

Eyvah! Paraşüt pantolonlar geri döndü...

ESRA ÇORUH
17.10.2008
Evet, moda bizden öç alıyor. Sonbahar-kış sezonunda pantolonlar, birkaç sezondur alışık olduğumuz dar kalıpların dışına çıktı ve 80'li yılların bol, paraşüt tarzı pantolonları geri geldi. Ancak asıl soru şu: 'Biz moda diye bu pantolonları giyecek miyiz?'..
Birkaç sezondur üzerimizden çıkarmadığımız skinny yani dar pantolonlarla yeni sezonda vedalaşıyoruz. Hemen paniğe kapılmayın; tamamen hayatımızdan çıkmıyorlar. Ama yeni sezonun pantolonlarında bol kalıplar dikkat çekiyor. Hatta yeni tasarımların sadece paçaları bol değil, eskinin 'paraşüt' diye adlandırılan ve gerçekten bir paraşütü andıran pantolonlarıyla karşılaşmaya hazır olun...
Bu yeni kesimlere kimisi şalvarı andırdığı için 'harem' diyor; kimileri de ünlü rapçi MCHammer'ın giydiklerini anımsattığı için 'hammer'... Ama daha çok bir paraşütü anımsatan bu pantolonlar bizi 80'li yıllara geri götürmeye hazırlanıyor.
Tasarımcılara da hak vermek lazım. Uzun süre pantolon kalıplarıyla oynayamadılar çünkü bizler dapdar kesimli pantolonları üzerimizden çıkaramadık. Ama artık değişime zorlanıyoruz. Neredeyse bütün tasarımcılar işbirliği yapıp, karşımıza 'ekstra' bol pantolonlarla çıktı. Maalesef bol pantolon modasının gelip geçici olmadığını da belirtmemiz gerek. Çünkü 2009 ilkbahar-yaz sezonunun defilelerinde de dar paça pantolonlar yok denecek kadar az ve bütün tasarımcılar, koleksiyonlarında bollaşan pantolonlara yer vermiş.
Alexander Wang'den Giorgio Armani'ye, Yves Saint Lauren'den Peter Som'a kadar bütün tasarımcılar, bol pantolonların farklı modelleriyle karşımızda. Harem, hammer ya da paraşüt fark etmez, bol kesimli olsun yeter! İster uzun ister kısa eskilerin paraşütü andıran bol pantolonlarını yeniden giymeye başlıyoruz.
Haberin fotoğrafları