kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Sağlam hayvanlardan farklı değiller

17.10.2008
Gözleri kör ama sinek bile avlıyorlar
Yaklaşık dört yıldır evinde gözleri görmeyen üç kedisiyle beraber yaşayan Meltem Acet, birçok insanın, "İçim dayanmıyor," diyerek engelli hayvanlardan uzak durduğunu ama bunun gereksiz olduğunu söylüyor: "İlk kedimizi aldığımızda bir acıma hissi ile 'bu şekilde yaşamasının ne anlamı olabilir ki' diye düşünmüştüm. Şu an ise, gözleri görmeyen kedilerin sağlam kedilerden pek farkı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Diğer tüm kediler gibi içgüdüsel olarak tuvaletlerini kullanıyorlar.
Koku ve işitme duyuları ise öyle inanılmaz ki, kağıt peçeteye dokunduğumda oyun oynamak için hepsi yanımda beliriyor. İnanması güç ama sinek dahi avlıyorlar. Onlardaki azmi gördükçe hayata bakışınız değişiyor."

Tedavisi bir yıl sürdü
Tolga Öztorun sokağa atılmış bir İran kedisi olan Edrettin'i inanılmaz derecede hasta olmasına rağmen sahiplenmiş: "İleri derecede mantar, göz enfeksiyonu, akciğer sorunu ve daha ne ararsanız sorunu vardı. Onu bulduğumda ölüyordu neredeyse. 800 gram'a düşmüştü. Bir sene tedavisi sürdü. Eşim, köpeğim ve ben mantar kaptık, tedavisi aylarca sürdü. Şu anda hepimiz çok iyiyiz."

Üç bacaklı ve mutlu
Sarıgazi'de bir arabanın çarptığı bu köpek, Tuzla Barınağı'na getirilmiş.
Barınakta gerekli müdahale yapılamayınca gönüllü İnci Kutay hayvanı, Bahariye Veteriner Kliniği'ne götürmüş. Kötü bir kırık olduğu için, mecburen bir bacağı kesilmiş. O sırada veteriner kliniğine gelen Nilgün Meral bu köpeği görmüş ve büyük bir duyarlılık göstererek sahiplenmiş.
Haberin fotoğrafları