kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sahte uçak korsanı 'içkiyle' sızdırıldı

16.10.2008
Antalya'daki değişik eylemleriyle tanınan Rashidov, THY uçağını sahte bomba notuyla kaçırmaya kalktı ancak ikram edilen içkilerle sızınca yakalandı..
Antalya'da yaptığı değişik eylemlerle tanınan, Türkiye'de Yaşar Paşaoğlu adını kullanan Özbek asıllı Rus vatandaşı Yasha Rashidov, Antalya-St. Petersburg seferini yapan THY uçağında 'Kaçırılma' paniği yaşattı. THY'nin Antalya St. Petersburg uçuşunu yapan TK3105 sefer sayılı Airbus A320 tipi uçak, dün saat 10.49'da tümü yabancı 164 yolcu ve 7 mürettebatıyla Antalya Havalimanı'ndan havalandı. Uçak, Beyaz Rusya'nın Minsk hava sahasına girdiğinde business class yolcusu Rashidov, kabin görevlisine "Üzerimde bomba var. Radikal Kemalist Partisi -Yaşar Paşa" yazılı bir not verdi. Kabin amiri de notu Kaptan pilotlar Halil Türker Çıkrıkçı ve Aytekin Çakıcı'ya ulaştırdı. Kokpit ekibi, THY'nin Uçuş Harekat Merkezi'ne kaçırıldıkları mesajı geçti. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kriz masası oluşturuldu. Ancak uçuş ekibi, 'korsanı' ilginç bir yöntemle etkisiz hale getirdi.

RUSYA'DA TUTUKLANDI
Uçağa alkollü binen ve uçuş sırasında da alkol isteyen Rashidov'a kabin memurları, sürekli içki servisi yaptı. Üzerinde bomba olmadığı anlaşılan Rashidov, sarhoş olup sızdı. Panik yerini sakinliği bırakırken uçak saat 14.16'da St.Petersburg'a sorunsuz indi. Rashidov burada öne göz altına alındı, ardından da tutuklandı. THY Genel Müdürü Temel Kotil, konuyu aşırı derecede sarhoş olan bir yolcunun yarattığı durum olarak niteledi.

Cevdet ÖZDEMİR - Gökhan ARTAN - Recep AKTEPE - Soner ÖZCAN - Olcay AYDİLEK