kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
50-60 bin öğrenci aftan yararlanacak... ÇELİK, öğrenci affıyla ilgili eleştirilere "Biz tek belirleyici değiliz. 4 siyasi parti TBMM'de ayrı ayrı önerge verdi. Bu önergelerden yola çıkarak ortak bir formül bulundu. 50-60 bin öğrencinin yararlanacağını düşünüyoruz" yanıtını verdi.

Daha çok meslek lisesi

ANKARA
16.10.2008
Koç'un 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' projesi kapsamındaki 11 laboratuvarı açan Çelik, meslek liselerinin artacağını söyledi..
Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, meslek liselerinde patlama yaşandığını söyledi. Koç Holding'in 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' projesi kapsamında yaptırdığı 11 laboratuvarın açılışını gerçekleştiren Çelik, büyükşehirlerdeki bazı düz liselerin meslek liselerine dönüştürüleceğini açıkladı. Çelik, 2012'ye kadar mesleki eğitimin yüzde 50 seviyesinde olmasını hedeflediklerini belirterek, "Göreve geldiğimizde mesleki eğitim yüzde 28 seviyesindeydi. Şu an yüzde 40'larda. Bu hızla ilerlersek 2012 yılına kadar hedefimize ulaşacağız" dedi.

KOÇ DESTEĞİ
Çelik, 130 üniversitenin bulunduğunu ve sayının 150'ye ulaşacağına dikkat çekti. Üniversitelerde artık eğitim bilimleri fakültelerinin açılmasına izin vermediklerini vurgulayan Çelik, İktisat, İdari Bilimler ve Güzel Sanatlar fakültelerinin açılmasını teşvik ettiklerini kaydetti. 300 okulda binlerce öğrenciye burs verildiğini anımsatan Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da Fiat servisinde çalışanların öğrencilere gönüllü 'koçluk' yaptığını ifade etti. Koç, bursiyer öğrencilerden başarılı olanların Fiat'ta tekniker olarak istihdamının da sağlanacağını kaydetti. Koç, proje 2006'dan bu yana bu yana meslek liselerini özendirmeyi amaçladıklarını söyledi.