kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Erdoğan, fahri doktora unvanı alınca cüppe giydi.

Erdoğan: Bizim hiçbir kompleksimiz yok

Umut TÜTÜNCÜ / SABAH
16.10.2008
Üniversite eğitim yılı açılışlarına katılan Erdoğan, krize karşı alınacak önlemlerde üniversite hocalarına danışacaklarını söyledi..
İstanbul'da dün önce Fatih Üniversitesi sonra da Kadir Has Üniversitesi yeni eğitim yılı ve kültür merkezinin açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her iki üniversitede de konuşmasının büyük bölümünü ekonomik krize ayırdı. Kadir Has Üniversitesi'nin açılışında üniversiteleri her alanda etkin görmek istediklerini belirten Erdoğan, "Demokraside, insan haklarında, iç politikada ve dış politikada üniversitelerin tavsiye ve önerilerini kesinlikle önemsiyoruz" dedi. Üniversitenin Balat'taki kampüsünde düzenlenen törene Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile birlikte katılan Erdoğan, özellikle küresel ekonomik kriz konusunda üniversitedeki öğretim üyeleriyle görüştüğünü söyleyerek, şöyle konuştu: "İşte şu an dünyada bir küresel ekonomik kriz var. Şahsım ve arkadaşlarım üniversitelerdeki öğretim üyeleriyle görüşmeler yapıyoruz. 'Bu kriz Türkiye'yi etkiler mi? Etkilerse ne kadar etkiler? Krizden çıkışın yolları nelerdir?' bunları hep konuşuyoruz. Bizim hiçbir kompleksimiz yok. Çünkü bu ülke bizim." Konuşmasında el öptürmeyi sevmediğini sadece anne, baba ve öğretmenin elinin öpülmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Affedersiniz, özgüveni olmayan yalaka bir toplum meydana getirmişler. Biz yalaka bir toplum istemiyoruz" dedi.

'AZ ETKİLENECEĞİZ'
Fatih Üniversitesi'nde Medeniyetler İttifakı, AB ve barışa yaptığı katkılar nedeniyle Fahri Doktora unvanı verilen Erdoğan, cüppe giyerek yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Şu anda dünyada bir küresel kriz var. Başta ABD, AB ve Japonya olmak üzere tüm dünya ciddi manada etkileniyor. Biz de etkileneceğiz ama biz en az etkilenen olacağız. Bazı karamsarlık tabloları çizenler olabilir. Biz onların niçin bu tabloları çizdiğini de iyi biliyoruz. Biz hiçbir zaman vatandaşımıza yokluğu satmadık. Vatandaşımıza var olanı sattık. 'Varsa gücün bankayı kurarsın' dedik. O yüzden dönemimizde banka kuran yok."

'DİRİLİŞE İNANIYORUZ'
Erdoğan öğrencilere ise şöyle seslendi: "Sevgili gençler, üniversite şüphesiz ki evrensel tanımı analitik olmayı, evrensel düşünmeyi, bizim gibi düşünmeyen insanların fikirlerini anlamayı zorunlu kılar. Önyargılarla hayata bakarsanız ne siz özgür olabilirsiniz ne hazzını başkalarına anlatabilirsiniz. Tarihin sonunun geldiğini iddia edenler varsın kendi safsatalarına inansınlar. Bütün medeniyetlerin çürüdüğünü söylesinler. Biz öyle inanmıyoruz. Biz dirilişe yeniden doğuşa inanıyoruz. Biz asla böyle bir karamsarlık içinde olamayız." Irak Başbakanı Maliki ile telefon görüşmesi yapan Erdoğan, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişliyi tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.
Haberin fotoğrafları