kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Brad Pitt-Angelina Jolie

Hollywood'un yıldızları Guinness'e de girdi

09.10.2008
Hayatın her alanında gündem yaratan Hollywood ünlüleri, şimdi de 1954'ten beri insanoğlunun kırdığı rekorları kaydeden Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. OK dergisi, tarihe geçen ünlü rekortmenleri derledi..
Brad Pitt-Angelina Jolie
En güçlü kadın ve erkek oyuncu
Geçen yıl bu unvanı elinde bulunduran Tom Cruise ve Jennifer Aniston, bu yıl taçlarını Brad Pitt-Angelina Jolie çiftine kaptırdı. Guinness film piyasasındaki güçlülük oranını, 1 Mayıs 2007- 30 Mayıs 2008 tarihleri arasındaki kazanç, gişe hasılatı, ödül ve halkla ilişkiler verilerine bakıp belirliyor.

Amy Winehouse
Grammy rekortmeni İngiliz
Grammy ödülleri çoğunlukla ABD'li şarkıcılara verilir. Bir yılda, bir İngiliz kadın şarkıcı tarafından alınan en fazla Grammy rekoru 5 ödülle Amy Winehouse'un. Şarkıcı, 10 Şubat 2008'deki 50. Grammy Ödül Töreni'nden tam 5 ödülle döndü.

Samuel L. Jackson
En çok kazanan oyuncu
Bugüne kadar oynadığı filmlerden toplamda en büyük parayı kazanmış aktörün Samuel L. Jackson olduğu açıklandı. 1972'den beri sinema filmlerinde rol alan aktör, 36 yıl içinde bu filmlerden toplam 7.42 milyon dolar kazandı.

Kraliçe II. Elizabeth
En uzun süreli kraliçe
En uzun süre tahtta kalan ve hala hayatta olan Kraliçe II. Elizabeth, 6 Şubat 1952'de babası Kral 6. George'un ölümü üzerine tahta çıkmıştı. II. Elizabeth; hem Birleşik Krallık Kraliçesi, hem de İngiliz Milletler Topluluğu'nun başkanı konumunda.

Britney Spears
İnternette en çok aranan kişi
Britney Spears bu unvanı 2007 yılında ilk kez kazanmış, 2008'de ise Paris Hilton'a kaptırmıştı. Tüm yıl hayranlarını fırtınalı hayatıyla meşgul eden Spears, kendisine bitti gözüyle bakılırken küllerinden yeniden doğdu. Depresyondan çıkıp, eski formuna kavuştu.

Michael Jackson- Thriller
En çok satan albüm
1982 çıkışlı 'Thriller' albümü, 25. yıldönümünde Sony ve Amerika Albüm Endüstrisi Birliği'nin tahminlerine göre 55 milyonun üzerinde sattı. Ama Michael Jackson'ın menajerleri, albümün dünya çapındaki satışların 100 milyonu aştığını iddia ediyor.

Merly Streep
Oscar'a en fazla aday olan aktris
Merly Streep 14 kez Oscar'a aday gösterilerek, bu rekoru kaptı. 11 kez 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüne aday oldu ve bir kez kazandı. Üç kez aday olduğu 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödülünü de bir kez kazandı.

Daniel Day-Lewis
En fazla Oscar kazanan aktör
Guinness, Daniel Day- Lewis'i rekora, Oscar Ödülü'nü iki kez aldı diye layık görmüş. Rekoru Spencer Tracy, Fredric March, Gary Cooper, Marlon Brando, Dustin Hoffman, Tom Hanks ve Jack Nicholson ile paylaşıyor.

Christopher Lee
Çevresi en geniş aktör

Virginia Üniversitesi tarafından hazırlanan veri tabanına göre, Christopher Lee 'Hollywood evreninin merkezi'. Daha önce, 1.98'lik boyuyla en uzun aktör de seçilmişti.

Jack Nicholson
Oscar'a en fazla adaygösterilen aktör
Jack Nicholson, 12 kez Oscar'a aday oldu. 4 kez 'Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülüne aday olan Nicholson, Oscar'a ulaşmayı başaramadı. 8 kez aday gösterildiği 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü ise, 2 kez aldı.

Adriana Lima
Forbes listesinin en genç mankeni
Adriana Lima, 15 Haziran 2007'de Forbes 'En Zengin 100 Ünlü Listesi'ni açıkladığında, 26 yaşındaydı. 4 milyar dolarlık servetiyle listede 99. sıraya oturan Lima, bugüne dek listeye giren en genç manken.

Chris Rock
En büyük kitleye ulaşan komedyen
'Everybody Hates Chris' dizisiyle tanınan ünlü komedyen Chris Rock; 23 Mayıs 2008'de Londra O2 Arena'daki performansına 15 bin 900 kişi toplayarak, ençok izleyici toplayan komedyen unvanını aldı.
Haberin fotoğrafları