kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

'Çantam sadece bana özel olsun' diyorsanız...

TÜLİN KERMEN
09.10.2008
Bazı insanlar hep takip edilmelidirler! İşte Renee Saban da bunlardan biri. Kendisini 20 küsur yıldır tanırım, takip ederim. Çok sosyal biri olmasına rağmen, çalışmaktan olsa gerek, basında çok yer almaz. Ama bu kez, Punto deri için hazırladığı muhteşem koleksiyonu sizler için anlattı...

* Tasarım yolculuğunuz nasıl başladı?
Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra New York'a gittim. Çalıştığım mücevher firmasında fabrikalarla ürünler üzerinde yaptığım yorumlar çok beğenildi. Böylece çizim ve fikir üretme becerim olduğu ortaya çıktı, sonrasında da fabrikalar çizdiğim veya yorumladığım bazı ürünleri üretmeye başladı. Türkiye'ye döndüğümde de ünlü markalar için aksesuvar ve tekstil ürünleri tasarlamaya devam ettim.

SADECE BENDE OLSUN
* Punto için çanta tasarlarken neleri göz önüne aldınız, nereden yola çıktınız?

Punto'nun danışmanı İdil Atakol'dan bana teklif geldiği zaman çok hoşuma gitti. Çünkü uzun zamandır ben de, sadece bende olacak ve üzerinde marka olmadan kaliteli deriden yapılmış bir çanta bulamıyordum. Çantalarımı tasarlarken en başta ürünün kalitesine çok önem verdim. Bilirsiniz kaliteli bir ürün hiçbir zaman eskimez, onun için çantaların net çizgilere sahip, her zaman şıklığını koruyacak bir çizgisi olsun istedim. Bir de hedefim, başka kimsede olmayacak, sadece bir kişinin sahip olacağı çantalar yapmaktı.

* Çantalarınızı kimler kullansın istersiniz?
Herkesin kullanmasını isterim tabii. Ama herkes derken; kaliteyi, kendi şahsiyetini ve karakterini kendine özel bir tasarım ile yaşatmayı seven kişilerden bahsediyorum.

* Sizce çanta bir kadın için ne kadar önemli?
Kaç çantanız var? Bir kadının kaç çantası olmalı dersiniz? Böyle bir sayı olabilir mi? Çanta ve ayakkabı sayımı bilmiyorum, inanın siz de bilmek istemezsiniz. Bence bir kadının birçok çantası olmalı; ucuzu, pahalısı, orijinali, derisi veya kumaşı... Ama her zaman elinin altında kendine özel, kaliteli ve sadeliği ile şıklığını gösteren bir çantası muhakkak olmalı.

* İleriye dönük projeleriniz neler?
Punto ile ileriye dönük projelerimiz devam edecek. Her sezonda yenilenecek koleksiyonlarımda hem modayı, hem şıklığı, hem de kaliteyi ön plana çıkaracağım. Bu koleksiyonumda da kullandığım, Türkiye'de kullanılmayan, yurtdışından getirttiğimiz son moda kaliteli derilerimizle her zaman hizmet vermeye devam edeceğiz. Böylece bayanların da kendi çizgileri oluşacak. Aynı zamanda özel olmanın, uygun fiyat ile kaliteli ürün sahibi olmanın tadına varacaklarını ümit ediyorum.