kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Transparan bir bluz ve saten bir etekle hem seksi, hem de gotik görünmek mümkün.

Asi kız şehre geri döndü

BURCU ALDİNÇ
18.09.2008
2008 sonbahar/kış sezonunda siyah ruj, kalın bileklikler, yüksek topuklar ve sert bakışlar görmeye hazırlıklı olun. 12. yüzyılın ikinci yarısında Avrupa'da ortaya çıkan gotik tarz geri döndü. Üstelik bu kez çok daha kadınsı ve çok daha seksi... ..
Gotik denilince aklınıza ilk olarak ne geliyor? Siyah rujlu, her tarafı zincirlerle süslü asi gençler mi? Yoksa vampirler mi? 2008 sonbahar/kış sezonunda tüm bu düşünceleriniz değişecek. Çünkü New York ve Paris moda haftaları, 12. yüzyılın ikinci yarısında ortaya çıkan, asi gotik modasının geri döndüğünün ilk sinyallerini verdi. Geçtiğimiz sezonu, çiçekler içinde romantik bir şekilde kapatan moda tutkunları, yeni sezonda çok daha aykırı ve asi bir havaya bürünecekler.

SİYAH, DANTEL, DERİ...
Gotik modası denilince akla ilk olarak kuru kafalar, siyah rujlar ve haç şeklinde kolyeler gelse de bu yıl modacılar gotik kavramına yeni bir boyut kazandırdılar. Yani modaya ayak uyduracağım diye, illa yırtık dantel çoraplar giymenize, siyah ruj sürmenize gerek yok. Çünkü bu sezonun gotik modası sadece gençleri hedeflemiyor. Siyah, şifon bir elbiseyle de hem çok şık, hem çok zarif, hem de çok 'gotik' görünebilirsiniz. Gotik olmanın ilk kuralı tabii ki siyaha bürünmek. Siyah elbise, siyah ruj, siyah ayakkabı, siyah aksesuarlar, siyah palto... Kısacası bu tarzın ana rengi, hatta tek rengi siyah. Pembe, yeşil, mavi, sarı gibi canlı renkleri unutun. "Siyah bana göre değil, ben canlı renkler isterim," diyenler, sezonun bir diğer moda akımı olan punk'ı tercih edebilirler. Ancak şimdiden uyaralım, Lanvin, Alexander McQueen, Givenchy, Yves Saint Laurent gibi dünyaca ünlü modaevleri, yeni koleksiyonlarını gotik tarzda hazırladılar. Bunun dışında Guess gibi daha hesaplı markalar da gotik tarzda kreasyonlara yer verdi. Christian Louboutin de yine bu tarza uygun, ön tabanı kalın, siyah, deri ayakkabılarını satışa sundu. Gotik aksesuarlar arasında başı çekenler ise, deri, rugan çantalar, kalın saten ya da deri bileklikler, zincir kolyeler, süet saç bantları ve tabii ki dantel külotlu çoraplar oldu.
Haberin fotoğrafları