kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
İdil Tarzi’nin bir tasarımı.

Şimdi yerli moda da Akaretler'de

BURCU ALDİNÇ
09.10.2008
2006'da Galata'da başlayan Galatamoda Festivali, bu kez 15-19 Ekim tarihlerinde Akaretler Sıraevler'de gerçekleşecek. Beş gün sürecek festival, Türk tasarımcıların en son koleksiyonlarını çok daha ucuza satın alma olanağ sunuyor.....
Bahar Korçan, İdil Tarzi, Mehtap Elaidi, Gamze Saraçoğlu, Ümit Ünal, Özlem Süer, Simay Bülbül, Arzu Kaprol ve daha birçok Türk tasarımcının en son koleksiyonlarını yakından görmek ve showroom'larından çok daha ucuza satın almak mümkün.
Bunun için 15-19 Ekim tarihlerinde, Akaretler Sıraevler'de gerçekleşecek Galatamoda Festivali'ni ziyaret etmeniz yeterli. 2006 yılında Galata'da başlayan festival, artık bir moda markasına dönüştü ve bu yıl Akaretler'e taşındı. Kısacası Paul Smith, Bottega Veneta, Marc Jacobs, Fred Perry, Jimmy Choo gibi dünyaca ünlü tasarımcıların butiklerine evsahipliği yapmasıyla tanınan Akaretler, bu yıl kapılarını Türk tasarımcılara da açtı.
Çarşamba günü başlayacak festival kapsamında Şair Nedim ve Süleyman Seba caddelerine toplam 26 kabana kurulacak ve bu kabanaların her birinde farklı bir Türk tasarımcının ürünleri, mağazalarından çok daha uygun fiyatlarla satışa sunulacak.
Bu seferki festivalin diğerlerinden birçok farkı var. Örneğin bu kez festival kapılarını çok daha erken açacak ve çok daha geç kapatacak. Sabah 10.00'da başlayacak olan festival, 22.00'ye dek sürecek. Ama esas eğlence ondan sonra başlayacak. Bir gece hariç her akşam farklı konseptte bir parti gerçekleşecek. Örneğin ilk akşam, moda fotoğrafçıları, tasarımcılar, koreograflar, moda editörleri, mimarlar gibi sanatla uğraşanların katılacağı 'designer's party' gerçekleşecek. Ancak bu partinin tıpkı yurtdışındakiler gibi sadece davetlilere açık olduğunu hatırlatalım. Kısacası partileri ve sürprizleriyle Galatamoda Festivali Akaretler, İstanbul'un mini Portobello'su olmaya aday.

SÜRPRİZLİ STANDLAR

Bu yılki standlarda çeşitli sürprizler de var. Örneğin İdil Tarzi perşembe günü kendi kabanasında fal günü düzenleyecek ve fal bakacak. Bil's markası avangart gömlek koleksiyonundan oluşan bir stand açacak. Akaretler'de bulunan W Hotel'in de bir kabanası olacak. Ancak otel, kabanasında ne sergileyeceğini sır gibi saklıyor.
Festival süresince Süleyman Seba ve Şair Nedim caddeleri trafiğe kapatılmayacak.
Ancak olası yağmur ihtimaline karşı, Şair Nedim Caddesi'nin üzeri kapatılacak ve bölge açık bir alışveriş merkezine dönüştürülecek.
Ayrıca Kornet Pizza, Cafe Nero, Mövenpick Dondurma gibi bazı markaların da yiyecek-içecek standları olacak. Ama bunun dışında fine dining (lüks restoranda yemek) isteyenler, bölgedeki Spice Market, Konyalı gibi restoranları tercih edebilir.
Haberin fotoğrafları