kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

En seksi romantik: Dantel

ESRA ÇORUH
26.09.2008
Sonbahar-kış koleksiyonlarında dantel, elbiselerden çantalara, bluzlardan ayakkabılara kadar her yerde karşımıza çıkıyor. Daha çok iç çamaşırlarında görmeye alışık olduğumuz bu seksi kumaşı giymeye hazır mısınız?..
Modada dantelden bahsedildiği zaman ilk aklımıza gelen romantizmi ve masumiyeti simgeleyen gelinlik kumaşı olur. Daha sonra da tüm seksiliği ve kıştırtıcılığıyla iç çamaşırı akıllara gelir. Ancak 2008-2009 sonbahar-kış sezonunda bu alışılmış kalıpların dışına çıkıldı. Artık bu hassas, romantik ve aynı zamanda da seksi kumaş, gündelik kıyafetlere taşındı. Yeni sezonda elbiselerde, çantalarda, bluzlarda hatta ayakkabılarda bu kumaşı görmeye hazır olun.

YENİ RENKLERLE KARŞIMIZDA
Yeni sezon koleksiyonlarında birçok tasarımcının kullandığı bu özel kumaşa, Prada koleksiyonunun neredeyse tamamında yer vermiş.
Miuccia Prada, bu kumaşa bu kadar bağlanmasının nedeninin bu özel kumaşı ifade ettiği değerlerden koparmadan modernleştirmek istemesi olduğunu söylüyor. Tasarımcı, dantelin ona düğünleri, iç çamaşırını ve cenazeleri anımsattığını belirtiyor.
Prada, dantele gündelik kıyafetlerde yer veren tek marka değil.
Stella McCartney, Chanel, Derek Lam, Givenchy, Erdem ve Valentino da danteli gün yüzüne çıkararak, alışılmış kalıpları yıkan diğer tasarımcılardan.
Alışık olduğumuz ince ve narin danteli daha kalın dokuda kullanarak bu kumaşın narin havasını da gündelik havaya sokmuş oluyorlar. Genellikle görmeye alışık olduğumuz modellerin dışında yeni dantel renkleri de hayatımıza giriyor. Düğünlerde görmeye alışık olduğumuz masumiyetin simgesi olan beyaz, cenazelerde matem tutanların giydiği siyah danteller yerini pudra rengi, somon, kırmızı, turuncu gibi yeni renklere bırakıyor.
Birçok kavramı içinde barındıran dantelin dengesi çok önemli. Dantel seksileştikçe bayağılaşması da kaçınılmaz oluyor. Bu yüzden şeffaf olan bu kumaşı, astarsız kullanmamak gerek. Erotizmi de çağrıştıran bu kumaş, şeffaf kullanıldığı zaman asaletini de tamamen kaybetmiş oluyor. Givenchy markasının başarılı tasarımcısı Riccardo Tisci de dantelin romantikliğinden vazgeçilmemesi gerektiğini savunarak, bu kumaşın seksileştikçe basitleştiğine inanıyor ve koleksiyonunda da erkeksi takımların içine kullandığı yüksek yakalı gömleklerle yer veriyor bu feminen kumaşa...
Haberin fotoğrafları