kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Tasarım dünyasında bir Türk markası

26.09.2008
Mobilya tasarımı konusunda dünyaca isim yapmış Türk markalarının ve tasarımcılarının sayısı giderek artıyor. Bu markalardan biri olan Derin, 2009 koleksiyonuyla bir kez daha dünyaya açılmaya hazırlanıyor.
Derin'in 2009 koleksiyonunun geneline yalın hatlar hâkim. Çeşitli kumaş ve malzeme olanaklarıyla hem ev hem de ofislerde kullanılabilen bu mobilyalar, fonksiyonundan yola çıkılıp estetiğe ulaşan bir anlayışa sahip.
Önümüzdeki dönemde dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenecek fuarlara ve etkinliklere katılacak olan Derin 2009 koleksiyonu, Paris, Milano, Brüksel, New York, Hong Kong, Kopenhag ve Barcelona gibi şehirlerde sergilenecek.
1971'de tasarımcı Aziz Sarıyer tarafından kurulan Derin, 2000'li yıllara kadar özellikle Capellini, Moroso, SCP gibi uluslararası alanda önemli firmaların ürünlerini Türkiye'ye getirdi.
80'lerin ortasına doğru Memphis gibi daha marjinal akımların Türkiye'deki temsilciliğini yapan firma, o dönemde kendi atölyelerinde üretim yapıyordu.
Mimarlarla orta ölçekli ve küçük projelerde çalışıyordu. 1997'de Aziz Sarıyer'in oğlu Derin Sarıyer, Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü'nden mezun olup babasıyla birlikte çalışmaya başladı. Bunun üzerine üretime hız veren firma, yeni ürünler tasarlamaya karar verdi. İlk başlarda Türkiye'de satılacak mobilya tasarımları hedeflense de Derin markası, başarılı tasarımlarıyla 90'lı yılların sonuna doğru dünya pazarına satışa başladı. Derin Sarıyer ve Aziz Sarıyer dışında Bülent Özden, Tanju Özelgin, Arif Özden, Defne Koz gibi önemli tasarımcıları bünyesinde barındıran Derin, sade ama belirgin hatlara sahip, modern ve hızlı şehir yaşamını yansıtan mobilyalar tasarlıyor.
Haberin fotoğrafları