kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Aktütün'de şu anda medya terörizmi yaşanıyor"

Giriş Saati : 09.10.2008 12:12
Güncelleme : 09.10.2008 21:27
Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Aktütün'de öğrencilerin öğretmen bulamadığı" yolundaki haberlerin doğru olmadığını söyleyerek, "Buradaki çocuklar pencereden okula sokuluyorlar. Bunun senaryo olduğunu, mizansen olduğunu halkımız anlamıyor mu sanıyorsunuz? Bu haberler yalandır. Şu anda Aktütün Okulunun çevresinde medya terörü bulunuyor" dedi.

Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi kapsamında Afyon-Karahisar-Kütahya gezi bölgelerine gönderilecek, öğrencilerin uğurlanması törenine katılan Bakan Çelik burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Çelik Aktütün'de öğretmen bulunmadığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Şunu belirtmek istiyorum özellikle bayram esnasında acı bir olay yaşandı. 17 şehit verdik orada. Hepimiz bunun acısı içindeyiz. Bütün Türkiye teröre lanet okudu. Şimdi Türkiye'nin her tarafında bazı eksiklikler, aksaklıklar olabilir. Medya bunu bize bildirdiği zaman, bu denetim görevini yaptığı zaman biz medyaya müteşekkir oluruz. Medya birçok zaman demokrasilerde yöneticilerin gözü kulağıdır. Tüm Değirmendere Köyü ile ilgili Erzurum'da öğretmen olmadığında dair bir haber yazıldı. Meseleyle bizzat ilgilendim. Biz oraya nokta atışı yapmışız. Oradaki mülki idareciler merkeze çekmişler öğretmeni. Medyamızın bilgilendirilmesiyle bu görevlendirmeden haberimiz oldu. Bu görevlendirmeyi derhal iptal ettik ve bu öğretmenin yerine gitmesini sağladık. Ancak Aktütün'le ilgili medyanın yaptığı haberler kesinlikle yalan haberdir. Bu sorumsuz yayınları yapan insanlar neye hizmet ettiklerini aslında çok iyi bilmelidirler."
"AKTÜTÜN'DEKİ ÇOCUKLARI KONU MANKENİ GİBİ KULLANIYORLAR"

Bakan Çelik, söz konusu haberler ile Bakanlığın teröre meşruiyet kazandırdığı izlenimi verildiğini söyleyerek, Aktütün'deki çocuklara makyaj yapılarak "konu mankeni" gibi kullanıldığını söyledi. Söz konusu yayınların, yayıncılık anlayışı ile bağdaşmadığını söyleyen Çelik, şöyle dedi:

"Çocukları okulun penceresinden sokarak, bin bir türlü şekle sokarak, onları dediğim gibi konu mankeni gibi kullanarak yayın yapmak hangi sorumlu yayıncılık ilkesine uyar? Bakın biz oraya iki öğretmen göndermişiz. Nedense öğretmen olamaması sizin daha çok işinize mi geliyor Allah aşkına? Bir şeyin altını çizmek istiyorum; Aktütün bir köy değil, Konur köyüne bağlı mezradır. Ben bölgeyi avucumun içi gibi bilen bir insanım biz Konur Köyü'ne kale gibi okul yaptık. Ankara'da durup orada ahkam kesmek aslında çok kolay. Bölge halkı bizim oraya götürdüğümüz hizmetlerden dolayı seçimde bize Türkiye ortalamasının 7, 8 puan üzerinde oy vermiştir. AK Partinin Doğu ve Güneydoğu'daki oy ortalaması yüzde 55'tir"

Söz konusu haberler nedeniyle bölge halkının okuyamadığı için terörist olduğu gibi bir izlenim verildiği kaydeden Çelik, söz konusu yaklaşımın doğru olmadığını ifade etti. Gün ortasında yapılan terörist saldırılara ne tür bir kılıf bulunacağını soran Çelik, dünden bu yana İl'in Valisi, Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdürüyle görüştüğünü anlattı. Okulların 8 Eylül'de açıldığını 20 gün sonra tatile girdiğini anımsatan Çelik, "Okula gitmiş, güvenlik gerekçesiyle "gitme' demişler. Dikkat edin çocukları pencereden sokuyor gazeteci ve kamera çekiyorlar. Şimdi bunların senaryo olduğunu, mizansen olduğunu Türk halkı anlamıyor mu? Şu anda Aktütün'deki okulun etrafında bir medya terörü var açıkçası. Aklıselim bir şekilde düşündüğünüz zaman kesinlikle bu yayınların birilerine hizmet ettiğini bilmemiz lazım" diye konuştu.

(ANKA)