kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kızı aldığınızda abiyi kabul edin

09.10.2008
Finlandiya Cumhurbaşkanı, üyelik kriterlerini hatırlattı ve "Düğün için çalışma sürmeli. Kızı alırsanız erkek kardeşini de kabul etmelisiniz'' dedi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün Finlandiya'da gerçekleştirdiği resmi temaslara Türkiye'nin AB üyelik süreci damgasını vurdu. Gül ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Tanışmanın verdiği kolaylıkla yararlı ve samimi görüşmeler yaptıklarını belirten Gül, Türkiye'nin AB üyelik sürecinin köklü reformların yapıldığı bir süreç olduğunu söyledi. Finlandiya'nın Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği desteğe teşekkür eden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye şimdi üyelik sürecinde müzakereleri güçlü şekilde devam ettirme arzusundadır. Bu süreç, Türkiye'nin dönüşüm sürecidir. Bu süreci sahiplenerek götürüyoruz.''

KIBRIS BİR 'BM SÜRECİ'
Halonen ise Türkiye'nin gerçekleştirdiği reformların AB üyelik sürecini kolaylaştıracağını belirterek "Finlandiya, Türkiye'nin AB yolunda sorunları ortadan kaldırıp bir an önce üye olmasını arzulamaktadır'' diye konuştu. Halonen, bir Türk gazetecinin, Kıbrıs sorununun çözümünden umutlu olup olmadığını sorusuna "Kıbrıs süreci Birleşmiş Milletler sürecidir, AB de katkıda bulunmaktadır. Burada komşuların tutumu da önemli. Türkiye, Yunanistan ve AB ülkelerinin katkısıyla BM'de çözüme ulaşılacağını inanıyorum'' yanıtını verdi. Türkiye-AB ilişkileri hakkında ise Türkiye'nin üyelik kriterlerini yerine getirmesi gerektiğini belirten ve AB üyeliğini, bir düğüne benzeten Halonen, "Helsinki'de nişan olmuştu. Düğün için çalışmalara kararlılıkla devam edilmeli. Kızı alırsanız amcalarını ve erkek kardeşlerini de kabul etmelisiniz'' diye konuştu. Helsinki Halk Konseyi'nin onuruna verdiği öğlem yemeğine katılan Gül, Türkiye-Finlandiya İş Konseyi Toplantısı'nda Finlandiyalı işadamlarını, yerli yabancı ayrımının yapılmadığı Türkiye'ye yatırıma çağırdı. Gül, ayrıca Finlandiya'daki Tatar Türkleri ile de bir araya geldi.