kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan size çok özel tarifler

05.10.2008
Patatesli ve mantarlı tavuk
Tereyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine tavuk etini ilave edin. 5 dakika daha kavurduktan sonra elma dilimi doğranmış patates, dörde bölünmüş mantar ve iri doğranmış dolmalık biberi ilave edin. Birkaç dakika daha kavurup, biber salçasını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte arada sallayarak 5 dakika pişirin. Daha sonra tuz ve suyu ekleyin. Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip servis yapın.
Malzemeler
*
600 gr. kuşbaşı tavuk eti
* 1 adet orta boy soğan
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 6 adet orta boy patates
* 12 adet mantar
* 2 adet dolmalık biber
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 su bardağı sıcak su
* Tuz

* * *
Krem peynirli salatalık dolması
Salatalıkları verev şeklinde ikiye bölün ve içlerini çıkarın. Patatesi haşlayın. Daha sonra kabuklarını soyup rendeleyin ve geniş bir kaba alın. Kalan malzemeyi üzerine ekleyip, harmanlayın. Hazırladığınız harcı salatalıklara paylaştırın. 1 saat buzdolabında bekletin. Servis tabağına alıp, üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra servis yapın.
Malzemeler

* 4-5 adet salatalık
* 1 adet patates
* 1 kutu krem peynir
* 2 çorba kaşığı kıyılmış yeşil zeytin
* 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
* 3 çorba kaşığı galeta unu
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* 3 diş dövülmüş sarmısak
* 1 tatlı kaşığı çörekotu
* 1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
* 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz
* 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
* 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber

* * *
Çikolatalı trüf
Çikolatayı yerleştirdiğiniz tencereye sütü ilave edin. Benmari usulü eritin. Çok kısık ateşte tahta bir spatulayla karıştırarak kalın bir sos haline getirin. Tereyağını küçük parçalar halinde ekleyin. Yumurta sarılarını birer birer ilave edin. Son olarak kremayı karıştırarak katın. Pudraşekerini mikserle çırparak ekleyin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Minik toplar yapın ve kakaoyla kaplayın. Servis zamanına kadar buzdolabında bekletin.
Malzemeler
*
300 gr. bitter çikolata
* 1 çorba kaşığı süt
* 100 gr. tereyağı
* 2 adet yumurta sarısı
* 125 gr. ince çekilmiş pudraşekeri
* 40 ml. krema
* Kakao
Haberin fotoğrafları