kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
‘Saddam’ın Askerleri’ filminin oyuncusu manken Tuğba Özay da film Antalya’ya alınmadığı için tepki göstermişti.

Portakalları göstermedik ama festivale gideceğiz!

Başak ÇOKAN
05.10.2008
Yönetmen Gani Rüzgar Şavata: Altın Portakal'a kabul edilmeyen filmimiz Torino Film Festivali'ne davet edildi. Portakalları göstermedik ama festivale gideceğiz..
Yapımcılığını ve yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata'nın yaptığı ve 45. Altın Portakal Film Festivali'ne kabul edilmeyen 'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş' filmi; 29 Ekim'de İtalya'da düzenlenecek 'Torino Film Festivali'ne davet edildi.

Tepki göstermişti
Gani Şavata, bu festivale kendilerinin başvurmadığını belirterek, "Filmi jürideki komite istedi" dedi. Ünlü yönetmen; Kuzey Irak'ta Saddam Hüseyin döneminde bir peşmerge köyüne yapılan baskıları ve işkenceleri yansıtan 'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş'in Antalya Film Festivali'ne alınmayışına "Portakalları göstermediğimiz için kabul edilmedik" diye tepki göstermişti. Bu filme çok büyük emek verildiğini belirten Gani Rüzgar Şavata, "Açık sahnelerimiz olmadığı için sanırım film dikkatleri çekmedi. Oysa bu film çok şey anlatıyor. Tabii ki anlayanlara" demişti. Bu gelişmelerden kısa süre sonra ise Şavata'ya 'Torino Film Festivali'nden davet geldi.

Teklif sevindirdi
Ünlü yönetmen, İtalya'dan gelen teklif karşısında hem şaşırıp, hem de çok sevindiğini belirterek şunları söyledi: "Portakalları göstermedik ama filmimizi izleyen komite, festivale katılmamızı istedi. Ülkemizde festivale katılamadık ama filmimizi yurtdışında temsil edeceğiz."
Haberin fotoğrafları