kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sinemanın yolu bana Elveda Rumeli ile açıldı

MUSTAFA KIZIL
05.10.2008
'Elveda Rumeli'nin yakışıklı oyuncusu Tolgahan Sayışman, çok yakında 'Aşk Tutulması' filmiyle izleyici karşısına çıkacak. Sayışman, "Tanınmamda ve sinemaya geçmemdeki en büyük etken 'Elveda Rumeli' dizisi oldu" diyor..
atv'nin reyting rekorları kıran dizisi 'Elveda Rumeli'de canlandırdığı 'Tıbbiyeli Mustafa' karakteriyle herkesin sevgilisi olan Tolgahan Sayışman, dizinin kendisi için çok önemli bir yeri olduğunu söylüyor. Elveda Rumeli'yle şöhret basamaklarını kısa zamanda tırmanan yakışıklı oyuncu, "Televizyonda uzun süreli bir işte yer almanın verdiği görsellikle insanlar daha fazla tanıdılar ve daha fazla aşina oldular" diyor. Oyuncu önümüzdeki günlerde vizyona girecek olan 'Aşk Tutulması' isimli romantik-komedi filminde Fahriye Evcen ile birlikte rol aldı.

İŞTAHLA OYNUYORUM
* Dizinin çekimleri nasıl gidiyor?
Çok iyi gidiyor. Sezon yeni açıldı zaten. Tatilini yapan yaptı, çalışan çalıştı. Gelir gelmez büyük bir iştahla oynamaya başladım. Dizinin bu sezonki konuları da çok eğlenceli. Bu yenilikler oyuncuları da heyecanlandırdı. Set içinde de çok iyi bir arkadaşlık var. Hiç problem yaşamıyoruz.

* Dizinin önümüzdeki bölümlerinde Tıbbiyeli Mustafa'yı neler bekliyor?
Mustafa yaklaşık 10 bölüm Pürsıçan'dan ve Sütçü Ramiz'in ailesinden uzaktaydı. Uzun süre aile ile birlikte sahne çekmemiştim. Yeniden aileye katılmak bana keyif verdi. Mustafa da Vahide'sine kavuştu. Ama şimdi onları çok daha zorlu bir sınav bekliyor.

* 'Elveda Rumeli' gibi bir dizide rol almak size neler kazandırdı?
'Elveda Rumeli'nin sadece bana değil bütün oyunculara kazandırdıklarını tartışamayız. Kendi adıma konuşursam çok faydası oldu. Televizyonda uzun süreli bir işte yer almanın verdiği görsellikle insanlar daha fazla tanıdılar ve daha fazla aşina oldular. Oynadığım karakterin verdiği elektriği sevdiler. Onu da bu sene beyazperdeye taşıdım. Sinemaya geçmemde 'Elveda Rumeli'nin çok fazla etkisi var. TÜRK İŞİ BİR KOMEDİ

* Yaz tatilinde 'Aşk Tutulması'nda adlı bir sinema filminde rol aldınız. Bu filmi biraz anlatır mısınız?
Romantik-komedi tarzında bir film. Aslında çok sevdiğim de bir tür. Bizim sinemamızın romantik komedileri 70'li yıllarda kaldı. Onun tadını son dönemlerde yakalayamadık. Bizim filmin bunu biraz canlandıracağını düşünüyorum. Aslında bu tarz Amerikan sinemasında çok yaygın. Bizimki ise biraz Türk işi bir komedi. Seyirci izlediği zaman filmden çok mutlu ayrılacağını düşünüyorum.

* Filmde nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?
Filmdeki ismim Uğur. Tipik bir mahalle delikanlısı... Tıbbıyeli Mustafa ile Uğur arasında çok büyük bir fark var. Ben de özellikle o farkı yaratmak için elimden gelen çabayı verdim. İki karakteri bilen seyirci için de bunu konuşuyorum. O farkı göreceklerdir diye tahmin ediyorum. Ben de olmayan şeyleri karakterlere monte etmeye çalışıyorum.

SİNEMA DAHA FARKLI
* Diziyle çok güzel tepkiler alıyorsunuz... Peki izleyici sizi bu projede nasıl bulacak?
Sinema seyircisi ile televizyon seyircisi birbirinden farklı... Fahriye, 'Yaprak Dökümü'yle çok büyük bir çıkış yakaladı. Ben de 'Elveda Rumeli'yle çıkış yakaladım. Oradaki iki karakterin biraraya gelmesi izleyici açısından güzel bir resim olabilir. Dediğim gibi bu, televizyon izleyicisi açısından geçerli bir şey. Sinema izleyicisi ise bambaşka iki yeni karakter görecek. Özellikle 'Elveda Rumeli'yi ve 'Yaprak Dökümü'nü izlememişse bambaşka bir yorumda bulunabilirler. Onun getirisi de, ümit ediyorum ki çok güzel olur.