kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Binnur Kaya

Dilber hala, yazın ortaya çıktı

03.10.2008
- Binnur Kaya, Şahika'dan sonra bir de Adanalı halayla çıktı karşımıza... Bu sezonun idollerinden olmaya aday...
- Adanalı Dilber hala, bence dizinin çok sevilen tiplerinden olacak.

- Nereden aklınıza geldi bu hala?
- Bu yaz Avrupa Yakası'nın ekibinin bir kısmıyla tatilde birlikteydik. Sarp, kız arkadaşıyla geldi. Biz de bir kadın grubuyduk, Şenay, Hasibe, Binnur, Hale, ben falan... Ve Sarp'ı sanki bizim yeğenimizmiş gibi gözaltına alıp, kız arkadaşını daraltmaya başladık. Sanki biz Sarp'ın beş halası, o da bizim yeğenimiz Muharrem, kızı da gelin adayı olarak çekiştiriyoruz, eziyoruz. "Evladım sen git yavrum, anan baban merak etmez mi? Pek de sıska! Sıskalar da sinsi olur derler!'' filan diye takılıyorduk. Çok da şaka kaldıran, tatlı bir kız... Bu iş büyüdü büyüdü... Özellikle Binnur'un büründüğü hala tipi, en alaturka ve en kötü niyetli olanıydı... Hasibe'ninki onun bir küçüğü ve hafif yalakası, benimki İstanbullu kocayla evlenmiş saçını boyatmış, daha alafranga takılıyor ama aynı dedikoducu ruh... Bu halalar o kadar coştu ki... Bir gün "Böyle bir sitcom yazayım başlı başına,'' dedim. Sonra ''Avrupa Yakası'nda böyle bir hala olsa,'' diye düşünmeye başladım.

- Binnur Kaya bu olaya daha yazdan girmiş yani...
- Sabahtan akşama kadar hala rollerinde konuşuyorduk, normal sohbet edemedik ki... Tabii bu hala, tatildekinin aynısı değil. Daha yaşlı, daha alaturka, tarz olarak biraz daha farklı... Sarp'ın kız arkadaşı yerinde de Aslı var dizide. Beni daraltıyor. Hiç evlenmemiş ve Tahsin Bey'i gözüne kestiriyor.

- Dilber hala devam edecek mi?
-
Evet. Zaten bence çok sevilecek ve herkes izleyecek. İlk göründüğü bölümde kıyamet koptu.

- Aslı'ya da görür görmez taktı. İşi daha zor artık...
-
Evet, çünkü Aslı boşanmış bir kadın... Hiç Osman'ın dul biriyle evlenmesini ister mi o hala? Sevmiyor zaten. Sıska, ukala, hiç onun tarzı biri değil. Başka biri var Adana'da, onunla evlendirmek istiyor, Meryem...

- Sizin için de ilk bölümü toparlamak zordu. "Arkası nasılsa gelir,'' mi diyorsunuz?
- Bana sorarsanız ilk bölüm o kadar bilgi vermek zorunda kalmama rağmen iyiydi. Çok gülünen bir bölümdü. Ata'yı özlemişiz, Burhan ile Volkan iyi bir ikili oldu.