kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cep üreticilerinin yeni gözdesi küçük afacanlar

04.10.2008
Büyüklerin dünyasında kendilerine yer edinmeyi başaran mobil telefon üreticileri şimdi de gözlerine çocukları kestirdi. Şirketler miniklerin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış yeni cihazlarla sektörde yeni bir pasta oluşturmaya hazırlanıyor Özel telefonlarda ilginç alan bazlı servisler sunuluyor. Bunlar aile ve polise bildirmek şeklinde olabiliyor. Bu alan örneğin okul, ev ve bazı alışveriş merkezleri gibi anne babaların belirleyeceği alanları kapsayabiliyor. Çocuklar bu alanların dışına çıktıklarında ise cep telefonları hemen ailelere uyarı mesajı gönderiyor. Eğer uzaklaşma hızı ve gidilen yönün belirlenen tolerans sınırının dışına çıkması halinde ise sistem otomatik olarak polisi haberdar ediyor. Uzmanlar yeni ürünlerin çocuklar tarafından kullanılmaya başlamasıyla birlikte sektörde yeni ve oldukça büyük bir pastanın daha ortaya çıkacağını belirtiyor.

BASİT TASARIM KOLAY KULLANIM
Easy Baby Contact adını taşıyan bu ürün 3-9 yaş grubundan çocuklar için tasarlanmış. Üzerinde telefon fonksiyonlarına yönelik sadece 7 tuşu bulunuyor. Bu tuşlar anne-babalar tarafından istenilen numara veya özelliklerle donatılabiliyor.

ANNE BABALARA MESAJ ATIYOR
Minik eller için özel kıvrımlara sahip iKids Phone güvenlik konusunda önemli niteliklere sahip. İçerisinde bulunan küresel yer belirleme modülü (GPS) yardımıyla cihaz ailelere çocuklarının yerini birkaç metre sapmayla belirleme fırsatı tanıyor. Özel harita yazılımı ile gelen cihaz tehlike anında anne babalara kısa mesaj atıyor.

OYUN VAR İNTERNETE KAPALI
Çocuk olur da oyun olmaz mı? Üreticiler 8-12 yaş grubuna yönelik olarak geliştirdikleri Kandy Mobile ile güvenli iletişim ve eğlenceyi bir arada topladı. GPS özelliği bulunan cihazın geniş oyun ve eğlence nitelikleri de var. Telefonu ancak anne babaların onayladıkları numaralar arayabiliyor.