kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Hawaii'ye kışın sörf yapmaya gidiyorum

SONAT BAHAR
27.09.2008
Milli sörfçü Çağla Kubat önümüzdeki kışı Hawaii'de geçirecek. Dedikoduların aksine sevgilisi için Hawaii'ye gitmediğini söyleyen Kubat, "Antrenman yapıp, dünyada ilk üçe gireceğim, evlenme niyetim yok," diyor..
Son derece zeki, aklı başında, yaptığının farkında, mütevazı bir kadın var karşımda. Çağla Kubat magazinin içine çekilmekten rahatsız olan, hayatının en önemli amacı olan sörfte bir yerlere gelmek isterken engellerle karşılaşan bir sporcu aslında. "Ben önce sporcuydum sonra medyatik oldum," diye anlatmaya çalışıyor derdini. Biz de Kubat'la sörf ve Hawaii planları üzerine konuştuk.

- İyi bir sporcusunuz, son derece iyi bir eğitiminiz var. Yıllar önce güzelliğinizi tescil ettirme ihtiyacını neden hissettiniz?
- Bence güzellik yarışmaları Türkiye'yi yurtdışında temsil etmek için düzenlenen bir organizasyon.
Orada her ülkeyi temsil eden kızlardan iyi eğitimli olmasını, spor yapmasını, kendini başka konularda da eğitmiş olmasını bekliyorlar. Bu donanımda kızların güzellik yarışmasına katılması gerekir. Bir ülkeyi temsil etmek çok önemli bir görev. Ben de kendimi en iyi şekilde gösterebileceğim için katılmıştım.

- Medyatik olmanın avantajlarını nasıl kullanıyorsunuz?
- Ben senelerce diğer işleri yapıp, kış aylarında çalışıp biriktirdiğim parayı yaz aylarında sörfe aktarıyordum. Bir dönem sponsorum olmadığı için böyle bir sıkıntı yaşadım, sörfü bırakmayı düşündüm. Çünkü o dönem bir anda işi bıraktım, sörfe yöneleyim diye...
Sponsor bulamadım ve gerçekten zor bir dönem geçirdim. O kadar sıkıldım ki "Ben ne yapıyorum?" dedim. Milli takımda sporcu olarak antrenmanlarımı sürdürmeye çalışıyorum, ama Çeşme'ye gidip gelecek, masraflarımı karşılayacak param yoktu, birikimimden harcıyorum. Bu bana sıkıntı vermeye başladı. Çok üzüldüğüm dönemler oldu. Ama şimdi sponsorum var ve onların desteğiyle yarışıyorum.

- Sponsor ararken göz önünde olmanızın avantajı olmadı mı?
- Popüler olmam çok faydalı oldu. Şu anda benden daha iyi durumda bu işi yapan erkek sporcular var, derecesine baktığınız zaman. Ama benim sponsor bulmam onlara göre daha kolay oluyor.
Medyatik olduğum için markalara cazip geliyorum. Bunun büyük avantajını gördüm ama herkesin de düşündüğü kadar avantajlı olmadı, ben de kapı kapı dolaştım...

- Ciddiye alınmadığınız oldu mu?
- Medyatik olmam, televizyonda çalışmamdan dolayı benim bu işi ne kadar ciddi yaptığım konusunda şüphe duyanlar oldu. Şunu anlatmakla çok uğraştım: Ben bu işi 15 yaşımdan beri yapıyorum, ilk yaptığım iş buydu, daha sonra televizyona girdim ve popüler oldum.
Haberin fotoğrafları