kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yağmur İstanbul'da su baskınlarına neden oldu

Giriş Saati : 04.10.2008 08:22
Güncelleme : 04.10.2008 22:56
Yeni Haber
İstanbul'da etkili olan sağanak yağmur özellikle Anadolu Yakası'nda su baskınlarına yol açtı. İtfaiye ekipleri, Ümraniye, Maltepe, Üsküdar ve zaman zaman da diğer ilçelerde meydana gelen su baskınlarına yetişmekte zorlandı. Yoğun yağış nedeniyle yollarda oluşan su birikintileri araçların ilerlemesini engelledi.

İstanbul'da dün saat 22.00 sıralarında başlayan sağanak yağış özellikle Anadolu yakasında aralıklarla sabaha kadar sürdü. Maltepe, Üsküdar, Ümraniye ve Anadolu yakasındaki diğer ilçelerde su baskınları görüldü. Binaların bodrum katlarına dolan suyu boşaltmak için itfaiye ekipleri gece boyunca çalıştı. Üsküdar Kısıklı Mahallesi Reşat Bey Sokak'ta 2 binanın bodrum katına dolan su vatandaşları sokağa döktü.

Su itfaiye ekiplerince tahliye edildi. Vatandaşlar sokağın belediyenin çalışmaları sonucu yükseldiğini, alçakta kalan bodrum katlara da gider olmadığı için su dolduğunu söyledi.

Yoğun yağış nedeniyle yollarda da su birikintileri oluştu. D-100 Karayolu yan yol Maltepe mevkiinde araçlar ilerlemekte zorlandı. Yol üzerindeki bir okulun bahçesine de su dolunca, okul görevlisi kendi imkânlarıyla su birikintisinin önünü açmaya çalıştı.

Taksim Meydanı'nda bulunan vatandaşlar da aniden bastıran sağanak yağmurdan nasbini aldı. Bazı vatandaşlar şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalıştı, şemsiyesiz olanlar ise ıslanmaktan kurtulamadı.

YÜZLERCE EV SULAR ALTINDA KALDI

Balıkesir'in Edremit ilçesinde sağanak yağış sonrası su baskınları yaşandı. Sel sonrası logarlar tıkandı, yüzlerce evi su bastı, çok sayıda araç hasar gördü.

Gece yarısı başlayan ve aralıksız olarak yaklaşık 2 saat süren yağış, ilçe merkezini adeta göle döndürdü. Sağanak yağış sonrası oluşan sel suları, trafikte seyreden araçların mahsur kalmasına neden oldu. Park halindeki bazı araçlar sürüklenirken, Edremit Çayı'nın taşması sonucu Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evler sular altında kaldı.

Sel suları ilçedeki eski evlerde de hasara neden oldu. İlçenin ana caddesi Çayici'de suların yüksekliği 1 metreyi buldu. Bu arada hasar konusunda henüz net bir bilgi
verilmedi.

(AJANSLAR)