kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Giriş Saati : 04.10.2008 13:33
Güncelleme : 04.10.2008 22:56
Yeni Haber
Muğla Meteoroloji İstasyon Müdürü Muzaffer Bora, ''Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına, Güney Ege ve Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor'' dedi.

Bora, yaptığı yazılı açıklamada Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün bugün meteorolojik uyarıda bulunduğuna işaret ederek, ''Halen tüm denizlerimizde hafif kuvvette esmekte olan rüzgar bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek, yarın batı ve güneybatı (Lodos) yönlerden Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de 8 kuvvetinde (75 km/saat) fırtınaya, Güney Ege ve Akdeniz'de 7 kuvvetinde (60 km/saat) fırtınamsı rüzgara dönüşmesi bekleniyor'' dedi.

Kuvvetli rüzgarın, pazartesi günü Marmara ve Ege'de etkisini kaybedeceğine işaret eden Bora, ''Batı Karadeniz ve Akdeniz'de salı gününe kadar 7 kuvvetinde (60 km/saat) fırtınamsı rüzgar şeklinde devam etmesi bekleniyor. Fırtına nedeniyle denizcilerin ve ilgililerin, tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir'' ifadesini kullandı.

KIYI EGE İLE MARMARA'NIN GÜNEY VE BATISINDA YARIN
GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR


Kıyı Ege ile Marmara'nın güney ve batısında yarın gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''da, yarın saat 03.00'ten itibaren 12 saat boyunca kıyı Ege (İzmir, Muğla, Aydın, Manisa) ile Marmara'nın güney ve batısında (Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstanbul ve Bursa illeri) gök gürültülü sağanak yağış ve fırtınanın beklendiği bildirildi.

Vatandaşların, su baskını, ani sel, heyelan, yıldırım düşmesi, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesine karşı tedbirli olmaları istendi.

(AA)