kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yağmurlu hava fren mesafesini uzatıyor

Giriş Saati : 04.10.2008 13:50
Güncelleme : 04.10.2008 22:56
Yeni Haber
Bayram tatili dönüşü öncesinde yağışlı hava tüm yurdu etkisi altına aldı. Uzmanlar yollardaki araç yoğunluğuna yağışlı hava da eklenince kaza riskinin daha fazla artacağı uyarısında bulunuyor.

Tatilcilerin yoğunlukla Pazar günü memleketlerine dönmeye başlayacağına dikkat çeken Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Başkanı Hitay Güner, yağışlı havanın etkisini göstermeye başladığını ve böyle havalarda fren mesafesinin uzadığına dikkat çekti. Yağışlı havalarda direksiyon hakimiyetinin de zayıflayacağını bildiren Güner, dönüş hazırlığı yapan vatandaşların yol ve hava şartlarını göz önünde bulundurarak yola çıkmalarını istedi. Aşırı hızdan mutlaka kaçınılmasını isteyen Güner, yola çıkmadan öncede lastiklerin, rezistanların kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bayram süresi boyunca yaşanan trafik kazalarında 60'a yakın kişinin hayatını kaybettiğini ve 400'e yakın kişinin de yaralandığını bildiren Güner, dönüş yolculuğunda bu kazalara yenilerinin eklenmemesi için trafik kurallarına mutlaka uyulması istedi. Yağışlı havalarda takip mesafesinin öneminin iki kat arttığını aktaran Güner, bu kurala uyulmadığı için zincirleme kazaların tatil dönüşlerinde arttığını söyledi. Zincirleme kazalarda ölüm ve yaralanma riskinin daha yüksek olduğunun altını çizen Güner, "Her gelen araç birbirine çarptığı için ortada kalan araçlar ve içerisindekiler tüm çarpmalardan etkileniyor. O nedenle ölüm ve yaralanma olaylarında artış yaşanıyor." dedi.

Emniyet güçlerinin de yollardaki denetimleri arttırmasını isteyen Güner, vatandaşların yapılan uyarıları çok fazla dikkate almadığını, kazaların önüne ancak denetimlerle geçilebileceğini bildirdi.

(CİHAN)