kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Osman Can

Rektör: Can'la sorunumuz yok, bu karar ekonomik

Ersan ATAR - Nergis DEMİRKAYA / ANKARA
03.10.2008
Raportör Doç. Dr. Can'ın derslerine son veren Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güvenç, "Yetişmiş eleman varken dışarıdan eleman almak ekonomik değil" dedi..
Çankaya Üniversitesi, Anayasa Mahkemesi raportörü Doç. Dr. Osman Can'ın derslerine son verilmesinin nedenini, "ekonomik gerekçelere" dayandırdı. Verdiği derslere eski öğrencisi girecek olan Can, işine son verilmesinden haberdar edilmemesini, "saygısızlık" olarak değerlendirdi. AKP'nin kapatma davası ve türbanı üniversitelerde serbest hale getiren anayasa değişikliğinin iptal başvurularında hazırladığı raporlarla dikkat çeken Can'ın üniversitedeki görevine son verilmesi akademik çevrelerde olduğu kadar üniversitede de şaşkınlık yarattı. Dün sabah yaptığı ilk açıklamada, Hukuk Fakültesi'nde "Devlet Teorileri" dersine giren Doç. Dr. Can'ın işine son verildiğini basından öğrendiğini söyleyen Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya B. Güvenç, öğleden sonra ise işten çıkarma gerekçesini duyurdu. Can'ın tam zamanlı üniversitede çalışmadığını, haftada sadece iki saat derse geldiğini belirten Prof. Dr. Güvenç, Can'a bu öğretim yılında ders verilmemesinin AKP ve türban raporları ile ilgisinin olmadığını belirterek, "Sayın Can'la kesinlikle bir sorunumuz yok. 5 yıl ders verdi" dedi.

TAMAMEN EKONOMİK
Dışarıdan başka üniversitelerden hoca desteği aldıklarını, ancak üniversitenin politikası gereği kendi araştırma görevlileri yetiştikçe ders yükünü onlara aktardıklarını vurgulayan Güvenç, sonradan haberdar olduğu "kararın" gerekçesini şöyle anlattı: "Can'ın yerine şimdi üniversitemizde doktorasını tamamlamış, yurtdışında konferanslara gönderip yetiştirdiğimiz bir hocamız var. Can'ın girdiği devlet teorileri dersini de yetiştirdiğimiz İlker Kılıç verecek. Yıllarca yatırım yaptığımız hoca şimdi ders verecek. Yetişmiş tam zamanlı eleman varken bu durumda dışarıdan eleman almak ekonomik değil." Prof. Dr. Güvenç, Can'ın yeni hoca olan İlker Kılıç'ı tanıdığını, hatta Kılıç ile ilgili olarak Hukuk Fakültesi Dekanı'na doktorasını bitirdikten sonra bu dersi verebileceğini söylediğini belirtti. Kılıç'ın, Osman Can üniversitede görev yaparken öğrencisi olduğu öğrenildi. Can da yerine derslere girecek olan eski öğrencisi Kılıç için, "Kendisi çok değerli biri, geçen yıl da derslere giriyordu" dedi.