kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AB'ye uyumdan geri adım zirvesi

Ersan ATAR - ANKARA
04.10.2008
Genelkurmay, Jandarma, Adalet Bakanlığı ve Emniyet'ten 30 uzman Uyum Yasaları ile yapılan değişikliklerden geri adım atmayı tartıştı..
AB Uyum Yasaları kapsamında çıkarılan ve terörle mücadelede savcılara daha fazla yetki veren yasal düzenlemeleri değiştirmek için Ankara'da 30 uzmanın katıldığı 'terör zirvesi' yapıldı. Genelkurmay başta olmak üzere güvenlik birimleri bir süredir Adalet Bakanlığı'nda terörle mücadelede yaşanan zafiyete yönelik raporlar gönderiyordu. Bakanlık geçen ay sonunda ilgili kurumları "değerlendirme toplantısı"na çağırdı. Ramazan Bayramı öncesinde Ankara Hâkimevi'nde "zirve" yapıldı. Toplantıya, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden temsilciler ile terör suçlarını bakmakla görevli ağır ceza mahkemelerinin başsavcı vekilleri de katıldı. Toplantıda, daha önce CMK ve Terörle Mücadele Kanunu değişikliklerinde çalışan hukukçular da hazır bulundu.

ARAMADA BY-PASS
Yapılan değerlendirmede, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'ndaki "yakalama" ve "el koyma" maddelerinin değiştirilebileceği konusunda görüş oluştu. Özellikle kapalı alanlarda arama yapılırken savcının talimatının zorunlu olmasının terörle mücadelede zafiyetin en önemli unsurlarından biri olduğu belirtildi. Yine suç delillerini el koyma konusunda, güvenlik güçlerinin savcı talimatı olmadan hareket edemediği bunun da sonradan delil toplamayı zorlaştırdığı görüşü aktarıldı.