kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Dr. Mücahit Atmanoğlu (Florance Nightingale Hastanesi Tıbbi Direktörü)

Söz özel hastanelerin

03.10.2008
'Devlet pazarlıkla zarar ettirmesin'
Dr. Mücahit Atmanoğlu (Florance Nightingale Hastanesi Tıbbi Direktörü): Biz kalp, organ nakli gibi alanlarda Sağlık Bakanlığı'na başvurduk anlaşma yapmayı önerdik. Hastaneye bu kadar yatırım yaptık, 'SGK'lı hastalar da yararlansın' istedik. Ama belirlenen fiyatların bizi zarara sokmaması gerekir. Karaciğer nakli için 78 bin YTL fiyat önerdik. Canlıdan karaciğer naklinde 2 ameliyathane 12 doktor çalışıyor ve on saat sürüyor. Çok maliyetli ameliyatlar yurtdışında 250 bin dolara yapılıyor. Devlet pazarlık yapsın ama zarar ettirmesin.

'Bizim üniversiteye bu fiyatlar yeter'
Prof. Dr. İlgin Özgen (İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fak.): Şu anda SGK ile anlaşması olan İstanbul'da karaciğer nakli yapan tek yer İstanbul Üniversitesi. Bize 48 bin YTL'lik ücret yeter. Hastalardan başka para almamıza gerek kalmaz. Buradaki sorun özel hastanelerin SGK anlaşması değil, hastaların mağdur olmasıdır. Bizim hastanemizde sırada 150 kişi var, özel hastanelerin listeleri ise 20-30 kişilik . O yüzden bugüne kadar parası olan hastaya daha kolay sıra geliyordu. Bence kadavradan nakil için devlette de özel de de rakam aynı olmalı.

'Açıklanan fiyatlarla organ nakli yaparız'
Turgut Aydın (Memorial Yönetim Kurulu Başkanı): Memorial Sağlık Grubu olarak halkımızın yoğun ihtiyaç duyduğu organ nakli konusunda kamu yararını dikkate alarak, Sağlık Bakanlığı ve SGK'nın açıklamış olduğu şartlarla hizmet verme kararı aldık. Büyük özveri ve sosyal sorumluluk bilinci ile aldığımız bu karar sonrasında bakanlığımızın açıklamış bulunduğu fiyatlarla Organ Nakli hastalarını kabul etmeye başlıyoruz. Maliyetlerimizin yüksek olması durumunda sağlık bakanlığımızın gerekli desteği vereceğine inanıyoruz.
Haberin fotoğrafları