kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ardından...

02.10.2008
Genco Erkal (Tiyatrocu)
Gerçekten çok önemli bir kayıp. Tiyatronun bilim olduğunu kabul ettiren bir insan. Türk tiyatrosu, geleneksel tiyatromuz üzerine, sayısız araştırmaları var. Bu araştırmalarının yer aldığı kitaplar çok çok önemlidir. Öyle ki, yurtdışında türk tiyatrosuyla ilgili o bilgilerin kaynağı, Metin And'ın kitaplarıdır.

Ezel Akay (Yönetmen)
Türkiye'deki az sayıdaki araştırmacılardan biriydi. Ölümüne çok çok üzüldüm ama böyle insanların kolay kolay öleceğini düşünmüyorum. Yaptığı araştırmalarla ve çok önemli kitaplarıyla upuzun bir süre yaşayacaktır. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü filmini çekerken onun araştırmalarından epey bir yararlandık. Özellikle filmin geçtiği dönemle ilgili gerek onun arşivindeki resimler gerekse o döneme ilişkin araştırmaları bize o dönemin yaşayışıyla ilgili epey bilgi vermişti.

İskender Pala (Yazar)
Her şeyden önce Türk tarihinin renkli sayfasını o açtı bizlere. Folklorik ve üst düzey seyirliğimizi desen desen, renk renk çizgi çizgi ve ilmik ilmik işleyerek çok değerli eserler ortaya koydu. Yaptıklarının değeri zamanla anlaşılacaktır. Metin And hiçbir zaman kütüphanelerde kitapları bulunan bir isim olmayacak, Türk hafızasında bir büyük değer olarak yaşayacaktır. Allah rahmet eylesin.

Yıldız Kenter (Tiyatrocu)
İlk gençlik yıllarımdan beri çok yakın dostumdu. Çok çok üzüldüm. Türkiye buyük bir değerini yitirdi. Büyük bir araştırmacaydı, tiyatro, bale, müzik ve o büyüleyici oyunlarla ilgili inanılmaz araştırmalar yaptı. Benim en çok hayranlık duyduğum insanlardan biriydi.