kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Kızımızın hatırı için rol yaptık

01.10.2008
Pınar Aylin, boşanma safhasında kızı Maya'nın yaşananlardan etkilenmemesi için büyük çaba gösterdiklerini anlattı: Aslında bu, tamamen rol yapmaktı. Hatta sonsuza kadar sürecek bir rol bu..
Ünlü pop şarkıcısı Pınar Aylin, 'Bebeğim ve Biz' dergisine verdiği röportajda, yalnız bir anne olarak yaşadıklarını ve kızı Maya'yla paylaştığı mutluluğu anlattı.

* Maya'nın doğumu ile yaşamınızda neler değişti?
Maya hayatımda bir milat gibi. Onun hayatıma girmesiyle sanki başka bir boyuta geçtim. Annelik duygusunun çok özel ve mucizevi bir şey olduğunu düşünüyorum. Zaten anne olup da 'Hiç değişmedim' diyebilen bir insan da olamaz. Çünkü annelik duygusu insana zenginlikler katıyor.

* Kısa süre önce evliliğinizi noktaladınız. Maya'yı tek başına büyütmek zor mu?
Babası ile her hafta sonu görüşüyor ancak Maya'nın bütün sorumluluğu üzerimde. Fakat ağır gelmiyor. Keyifle yapıyorum. Hayatım boyunca bu fedakarlığı yapacağım, çünkü annelik böyle birşey. Allah bana güç, Maya'ya şans versin diye dua ediyorum.

EGOLARI ATTIK
* Boşanma sürecini, kızınızı etkilemeden nasıl atlattınız?
Anne-babalar, ne yaşarlarsa yaşasınlar, çok kötü bir kaosun içinde bile olsalar çocuklarına bu durumu asla ve asla yansıtmamalı. Bunu başarmak zor. Egoları bir kenara atmak gerekiyor. Biz bunu zor da olsa yaptık. Maya'nın yanında birbirimizi incitecek şekilde konuşmadık. Aslında bu rol yapmaktı ve hatta sonsuza kadar sürecek bir rol bu. Ama biz bunu kızımızın mutluluğu için yaptık. Ayrılma aşamasında olan her bilinçli ebeveynin buna dikkat etmesi gerekiyor. Öncelikleri çocukları olmalı, kendilerini ve isteklerini geri plana atmalılar. Biliyorum hiç kolay değil, ama çocuklarının sağlığı ve mutluluğu için bu şart.

* Baba-kızın arası nasıl?
Babası ile arası çok çok iyi ve öyle kalması için de elimden gelen her şeyi yapıyorum. Biz her ne kadar tatsız şeyler yaşamış olsak da bunların hiçbirini Maya'ya hissettirmedik. Zor günlerin geride kaldığını düşünüyorum. Umarım Maya, baba sevgisini de yaşayarak ve bundan mahrum kalmayarak büyümeye devam eder. Çünkü bir çocuk için en sağlıklısı böyle.

ARKADAŞ DOĞURDUM!
* Maya'ya yeterli vakit ayırabildiğinize inanıyor musunuz?
Hafta sonları zaten babası ile beraber. Hafta içi de eğer işim yoksa bütün zamanımı onunla geçirmeye çalışıyorum. Zaten çok anaç bir yapıya sahibim. Onunla vakit geçirdiğimde çok mutlu olduğunu görüyorum ve ben de çok mutlu oluyorum.

* Birlikte ne yapıyorsunuz?
Her şeyi... Onunla birçok şeyi paylaşabiliyoruz. Bir de biz birbirimize huy olarak da çok benzediğimiz için birçok ortak şeyden zevk alabiliyoruz. Herhangi bir arkadaşımla yapabileceğim hemen hemen her şeyi Maya ile yapabiliyorum. Bu bir anne için çok büyük bir şans. Çünkü en yakın arkadaşınızı dünyaya getirmiş oluyorsunuz.

* Kendinizi nasıl bir anne olarak görüyorsunuz?
Annem gibi bir anneyim galiba. Annem de benim hep yakın arkadaşımdı ve hâlâ da öyledir. Genç kızlığımda da her şeyimi önce onunla paylaşırdım. Şimdi de o İzmir de, ben İstanbul'dayım ama günde 3-4 kez konuşamazsak rahat edemeyiz. Annem çok pozitif, sevgi dolu, çok anaç ve fedekâr biridir. Sanırım ben de aynı bayrağı devraldım. Yani genetik bir durum. Çünkü bunlar içten gelen şeyler. Annelik, kendini zorlamakla olacak şey değil.
Haberin fotoğrafları