kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Siyaset, tartışma demektir"

Giriş Saati : 02.10.2008 14:25
Güncelleme : 02.10.2008 17:06
Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Siyaset; tartışma, farklı yol ve yöntemler önermek demektir. Bu farklılıkları tartışırken üsluba dikkat edersek korkacak hiçbir şey yok'' dedi.

Macaristan'a gitmek üzere Ankara'dan İstanbul'a gelen Toptan, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Macaristan'da 2010 Avrupa Kültür Başkentleri Tanıtım Toplantısı'na katılacağını söyledi.

Toptan, Macaristan'ın Peç şehrinde Alman, Macar ve Türk meclis başkanları olarak bir araya geleceklerini ifade ederek, ''Şimdiye kadar 2010 ile ilgili İstanbul, Essen ve Peç'te yapılan çalışmaları, hazırlıkları görüşeceğiz. Daha Sonra Peç'te 'Türkiye'deki Macar izleri' konulu serginin açılışını yapacağız. Daha sonra ortak deklarasyonla bu sürece katkı yaptığımızı ilan edeceğiz'' diye konuştu.

TBMM Başkanı Toptan, Macaristan'da resmi temaslarda bulunacağını da sözlerine ekledi.

Basın mensuplarının, ''Ülke gündeminde siyasilerin tartışması var, bunların durdurulması için görüşmeler yapacak mısınız?'' sorusuna Toptan, şu yanıtı verdi:

''Şu anda zaten tansiyon düştü. Çeşitli görüşmelerimizde de önerilerimiz o yönde oldu. Artık herkes enerjimizi önümüzdeki süreçte ülke yararına kullanma konusunda hemfikir. Hepimiz bu memleketin çocuklarıyız. Düşüncelerimiz, görüşlerimiz farkı olabilir ama herkes Türkiye'nin ve Türk milletinin yararını düşündüğüne göre, farklı yollardan aynı noktayı düşünüyor olmamız çok farklı değil. Üzerinde durulması gereken husus, tartışmaları yaparken üsluba dikkat etmek lazım gelir. Yarın birbirimizin yüzüne bakamayacağımız söz ve davranışlardan özenle kaçınmamız lazım gelir. Farklılıkları, tartışmaları sempatiyle karşılamak lazım. Siyaset, tartışma demektir. Siyaset, farklı yol ve yöntemler önermek demektir. Bu farklılıkları tartışırken üsluba dikkat edersek korkacak hiçbir şey yok.''

AA