kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bayramlaşma gündemi ekonomik kriz oldu

01.10.2008
ABD'deki ekonomik kriz dalgasının Türkiye'yi etkileyeceği kaygılarını dile getiren siyasiler, Türkiye için "Allah korusun" dileğinde bulundu..
Ankara'da Şeker Bayramı'nın ikinci günü siyasi partiler arasında yapılan bayramlaşma ziyaretlerinin ana konusunu ABD'de başlayan ve tüm dünyaya korkulu günler yaşatan ekonomik kriz oluşturdu. Kriz dalgasının Türkiye'yi etkileyeceği kaygılarını dile getiren siyasiler, Türkiye için "Allah korusun" dileğinde bulundu. AKP'yi ilk ziyaret eden MHP heyetinden Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, genç kesimindeki işsizlik oranlarının yüksekliğinden ve sanayideki kapasite azalmasından yakınırken, siyasiler arasındaki tartışmalara dikkat çekti. Ekonomideki durumun tartışılması gerektiğini, ancak siyasi zarafet ve nezaketi zorlayan üslupla yolsuzluk iddialarının tartışıldığını söyleyen Bal, "Bu tartışmalar halkımızı germiştir. Bu nezaketi, zarafeti zorlayan konuşmalardaki seviye düşüklüğü toplumda kutuplaşmayı artırmaktadır. Siyasi nezaket, bu milletin hak ettiği seviyede, şanına ve şerefine uygun tutulmalıdır" dedi.

DSP'DEN ÖNERİ
AKP'yi DSP adına ziyaret eden Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Erçelebi de küresel krize dikkat çekerken, "Dünyadaki dalga geliyor, Allah korusun" dedi. Erçelebi, talep olursa ekonomik kriz konusundaki tecrübelerini hükümete aktarabileceklerini söyledi. Anavatan Teşkilat Başkan Yardımcısı Erol Erdem, ABD ekonomisindeki krize işaret ederek, "Bizde bayrama denk gelmesi bir şans oldu. Yoksa bizim borsamız da kötü bir gün yaşayabilirdi" dedi. MHP'deki ziyaretlerin konusunu da ekonomik kriz oluşturdu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, hükümetin endişeleri dağıtacak açıklama yapması gerektiğini söyledi. ANKARA