kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Batı ekonomik krize karşı duaya sığındı

Perihan KORKMAZ - LONDRA
01.10.2008
ABD'de başlayıp Avrupa'ya ulaşan ekonomik sarsıntı üzerine İngiliz Kilisesi duaya sarıldı. Kilise "Bugünlerdeki Ekonomik Durum için Dua" başlıklı bir dua yazdı ve web sitesinde yayınladı. İlahiyatçılar ise, "İslam'da ısmarlama dua olmaz, Müslüman her koşulda Allah'a yönelir" diyor..
ABD'de patlak verip daha sonra Avrupa'ya da sıçrayan ekonomik krize karşı İngiltere Kilisesi dua hazırladı. İngiliz hükümetinin bir yıl içerisinde iki özel bankayı devletleştirmek zorunda kalmasının ardından, geçtiğimiz haftadan bu yana ülkede mali piyasalarda yaşanan karmaşa üzerine kilise olaya el attı. Ulusal Dua Düzenleme Meclisi üyesi rahip Peter Moger'in yazdığı, 'Bugünlerdeki Ekonomik Durum İçin Dua' başlıklı dua, kilisenin web sitesinde yayınlandı. Kilise ayrıca ev bütçesini denkleştirmeye çalışanlar, borçları için endişelenenler, borç içinde yaşayanlar, akıllıca maddi idare için dua gibi bir dizi yeni dua ile maddi zorluk içinde manevi teselli arayanlar için duaya web sitesinde yer verdi.

BAŞPİSKOPOS DESTEĞİ
Tanrıya seslenilen 'Bugünlerdeki Ekonomik Durum İçin Dua' nın sözleri şöyle: "Tanrım, tüm dünyada sulh ve sükunetin bozulduğu günlerde yaşıyoruz... Fiyatlar yükselirken, borçlar artarken, bankalar batarken, işler kaybedilirken huzuru bize hediye et... Sevgi gösteren Tanrım, korkularımızda bizi yalnız bırakma, dualarımızı duy, karanlıkta ışık ve ayağımızın altından kaymakta olan kumun içinde bize manevi güç ver... Gerçek sevincin bulunacağı yerde kalplerimizi onar... Amin..." Duayı onayladığı belirtilen Kanterbury Kilisesi Başpiskoposu Dr. Rowan Williams da konu hakkında, "Uluslararası mali bir girdap içinde olduğumuz bu günlerde kilisenin dua önermesi önemlidir" açıklamasını yaptı. Kraliçe II'inci Elizabeth'in başında olduğu ülkenin en yüksek diyanet makamı olan İngiltere Kilisesi'nin lideri Dr. Rowan Williams, ruhani bir lider olmasının yanısıra ülkesindeki siyasi ve sosyal konulara olan ilgisiyle biliniyor. Kanterbury Kilisesi Başpiskoposu Dr. Rowan Williams, aynı zamanda dünyadaki tüm Anglikan inancında olanlarında lideri sayılıyor. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre İngiltere'de yetişkinlerin üçte ikisi dua ediyor. İsa Peygambere seslenilen 'Akıllıca Mali İdare Duası'nda ise şöyle deniliyor: "Bize güvenilerek verilen kaynakları kullanmada cömert bir kalp ve paraya karşı davranışlarımızda bize akıllılık lütfet. Vefakar bir idare göstererek seni yüceltelim... Amin..."