kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Bayrama özel tarifler

30.09.2008
Sütlü Nuriye
Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve su ilavesiyle birlikte yoğurun. Hazırladığınız hamuru 7 parçaya ayırın. Elinizle yuvarlayıp 15 dakika dinlendirin. Bir parça hamurun üzerine nişasta serperek avucunuzun içiyle açın. Diğer hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra hamurları tek tek ve üzerlerine nişasta serperek, çok ince yufkalar olacak şekilde açın. Yufkaları aralarına nişasta serperek üst üste koyun. Baklava tepsinizi yufkaların üzerine koyun ve yufkaları, tepsinin büyüklüğünde kesin. Yufkaların yarısını yağlanmış tepsiye aralarına eritilmiş tereyağı serperek üst üste yayın. Üstüne kavrulmuş file fındığı serpin ve diğer yufkaları da aralarına yağ dökerek serin. İstediğiniz büyüklükte kare dilimler kesin. Kalan yağı tatlının üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 25 dakika pişirin. Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir iki taşım daha kaynatın ve sütü ekleyin. Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Tatlı soğuduktan sonra toz fındıkla süsleyip servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 2.5 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Yeterince su
* 200 gr. tereyağı
* Hamuru açmak için 2 su bardağı nişasta
İçine:
* 1 su bardağı kavrulmuş file fındık
Şerbeti için:
* 3 su bardağı toz şeker
* 1.5 su bardağı su
* Yarım limonun suyu
* 1 su bardağı süt

* * *
İrmikli sebzeli nuar
Etleri önce una, daha sonra yoğurtla çırpılmış yumurtaya, en son da irmiğe bulayın. Kızgın sıvıyağda kızartın ve servis tabağına alın. Diğer yandan jülyen doğradığınız sebzeleri zeytinyağında 5 dakika soteleyin. Üzerine irmik, tuz, karabiber ve pulbiber serpin. 2-3 dakika daha soteledikten sonra etle birlikte servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 4 adet ince dövülmüş nuar
İrmik pane için:
* 1 çay bardağı irmik
* 1 çay bardağı un
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* 1 adet yumurta
Garnitür için:
* 2'şer adet sivri biber, kırmızıbiber ve kabak
* 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı irmik
* Tuz
* Karabiber
* Pulbiber

* * *
Kestane unlu kiş
Öncelikle kiş hamuru için kestane unu, tereyağı, su ve sirkeyi yoğurun. Buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Hamuru 24 cm. çapındaki kalıba kenarları da kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yayın. Fırında 10 dakika pişirin. Bir tavada kıyılmış soğanı, sivri biberi, domatesi, kıymayı, mantarı, tuzu, karabiberi, pulbiberi ve mantarı kavurun. İçine kıyılmış maydanozu ekleyin. İç harç ılındıktan sonra yumurtayı içine kırıp, karıştırın. Hamurun üzerine iç harcını yayın. Kaşar peyniri serpip, fırında pişirin.

Malzemeler 8 Kişilik
* 2 su bardağı kestane unu
* 150 gr. oda sıcaklığında tereyağı
* 2-3 çorba kaşığı soğuk su
* 1 çorba kaşığı sirke
İçi için:
* 250 gram mantar
* 200 gram kıyma
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 adet küçük boy soğan
* 2 adet kıyılmış sivri biber
* 2 adet domates
* 4-5 dal kıyılmış maydanoz
* 1 adet yumurta
* Tuz
* Karabiber
* Pulbiber
* 1 su bardağı rende kaşar peyniri
Haberin fotoğrafları