kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

'Magazini de ele geçirmişsin' diyorlar

26.09.2008
* Teoman derginin ruhuna uygunsa, Deniz Akkaya nerede duruyor?
Deniz Akkaya nereden çıktı diyorsunuz... Vampir inancı ve vampir kültürü üzerine geniş bir dosya hazırlamıştık. Bir model olarak konumuza çok yakışacağını düşündüm. No name birini de, herhangi bir yerden bir vampir resmini de kullanabilirdik. Önemli olan o konsepte en uygun kişiyi seçmekti. Deniz Akkaya sadece daha ilginç hale getiriyor.

* Nasıl ikna ettiniz? Karakalem'i biliyor muydu?
Tabii Karakalem'i biliyordu. Şöyle ki; Deniz Akkaya'nın bazı kapak fotoğraflarını da Mehmet Turgut çekmiş. Dolayısıyla arada bir dergimize geliyordu. Mehmet Turgut aracılığıyla teklif edildi. O da seve seve kabul etti. Yani öyle bir ikna etme sürecimiz olmadı.

* Bundan sonra da her ay bir ünlüyü kapak yapacak mısınız?
Hayır bunun bir süreklilik sağlamasını istemiyorum. Ara ara yaparız diye düşünüyorum. Her sayıda bir ünlüyü bir kılığa sokacağız diye bir şey yok. Çarpıcı ve sanatsal kapaklar yapmaya çalışacağız.

* Kapakların imajınızı zedelenmesinden çekiniyor musunuz peki?
Bazen, kendini underground olarak nitelendiren kişilerden eleştiri gelebiliyor ama genelde herkes memnun. Edebiyatçı kimliğim olduğu için bazen şaşıranlar oluyor. Arayıp, alaycı bir sesle 'Altay Ağabey kapağınız magazin basınını da ele geçirmiş' diyorlar. Bir risk olduğu gerçek. Önlem almaya çalışıyorum. Kapakta Akkaya var diye kaç kuaför salonuna girmiştir bu dergi şimdi. İçini okuyunca kuaförler, 'Bizim müşteriler okumaz' diye bir daha almaz. Yaygınlaşması, okur kazanması iyi ama kuaförlerin alıp da okurlar için dergilerinin arasına koyması amacım değil. Oraya girmemesi daha iyi olur!