kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

26.09.2008
Keşkek
Buğdayı geceden bol suyla ıslatın. Ertesi gün, önceden 2 saat suda beklettiğiniz gerdanı, soğanı, 2 tatlı kaşığı tuz ve karabiberle suda haşlayın. Etin iyice pişmesini sağlayın. Eti soğuttuktan sonra uzun parçalara bölün. Buğdayı süzün. Gerdan suyunu kaynatın. Buğdayı ilave edin. Ara ara karıştırarak buğdayı pişirin. Ayıkladığınız et parçalarıyla pişirin. Servis tabağına alın.

Malzemeler 8 Kişilik
* 1 adet bütün gerdan eti
* Yarım kg. aşurelik buğday
* 125 gr. tereyağı
* 1 adet soğan
* 3 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber