kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Evlilik sözleşmesi şart mı?

Geçen gün gazetenin birinde bir dedikodu haberi okudum. Haber şöyleydi: "Bergüzar Korel ile Tan Sağtürk ilişkisi evlilik sözleşmesi yüzünden bitti." Doğrusu, bu çiftin biten ilişkileri beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Çünkü ben şu gerçeği iyi bilirim ki; ilişkiler iki kişi arasında yaşanır. Üçüncü kişilere bol keseden atış yorumları yapmak düşmez. Ama bu haberde dikkatimi çeken bir şey vardı. O da şuydu: "Çiftler arasında evlilik sözleşmesi yapılması şart mı?" Bu sorunun cevabını kendi üslubumla yazacağım. Ama ondan önce size diyeceğim ki, yıllar boyunca eline maddi bir fırsat geçmediği için boşandıktan sonra ortada kalan her kadın 'erkek kurbanı!' olmuştur.

AŞK SERABI TEDBİRİ
Şimdi gelelim sorduğumuz sorunun cevabına... Bana göre bir kadınla bir erkek arasında evlilik sözleşmesi yapmak farz olmalıdır. Biliyorum; koklaşıp oynaştığınız aşkınızla tam da evlilik kararı almışken, 'Nereden çıktı bu evlilik sözleşmesi?' diyebilirsiniz. Ama siz siz olun sakın bu sözü gözardı etmeyin! Çünkü bir gün boşanma kağıdı elinize geçtiğinde "Dilimi eşek arısı soksaydı da herife o sözü etmeseydim" diyebilirsiniz. Bence, bu sözü söylememek için de 'aşk serabı' gördüğünüz o duygusal dönemlerinizde gerekli tedbiri almakta fayda vardır. Eğer karşınızda evlilik sözleşmesini imzalamaktan kaçınan bir aşkınız varsa, o zaman ona şu dörtlüğü söyleyiniz: "Seninle oynaşa koklaşa evlenirim/ Ama ben henüz taze bir çiçeğim/ Tazeliğimin uzun sürmesi için de/Senden evlilik sözleşmesi isterim."

BELEDİYE SARAYI...
Şimdi 'aşk serabı!' gören bazı okuyucularım bana diyebilir ki; "Bu evlilikte aşk nerede?" Böyle düşünen okuyucularıma iki soru yönelterek cevap vermek istiyorum. Birinci sorum şu: "Bir insanla evleneceğiniz zaman nereye müracaat ediyorsunuz? Bağlı olduğunuz ilçe belediye sarayına doğru mu?" İkinci sorum da şu: "Bir insanla boşanacağınız zaman nereye müracaat ediyorsunuz? Size en yakın adliye sarayına doğru mu?" Bu iki sorumdan yola çıkarak size diyorum ki, sizi evlendiren belediye memuru ne yazık ki sizi boşamıyor. Peki, sizi boşayan kim? Avukatlarınızın nezdinde mahkemedeki Türk hakimleri! Peki, siz boşanırken avukatın ne işi var yanınızda? Eşinizden hakkınızı söke söke almak için... İşte evleneceğiniz zaman 'aşk serabı' görmeyip de evlilik sözleşmesi isterseniz, boşanacağınız zaman da başınızı mahkeme duvarlarına vurmazsınız. Mahkeme çıkışında 'Geçti Bor'un pazarı, sür eşeği Niğde'ye' diyen eşinize boyun eğmezsiniz.