kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Tatildeyiz, yarı çıplağız ve biraz da avanağız... Avanak Kuzenler’den bir kare.

Üç avanak akraba para peşinde...

ATİLLA DORSAY
ATİLLA DORSAY
26.09.2008
Bu yıl bol bol göreceğimiz popüler komedi örneklerinden... Doğrusu hepsini görmeye niyetim yok: Kibarca söylemek gerekirse, bu filmlerle seyircinin arasına bizim illa da girmemiz gerekmiyor! Ama bunu görmek istedim, çünkü yönetmen Oğuzhan Tercan'ın önceki filmi Hırsız Var'ı birçok meslektaşımın tersine beğenmiş ve başarılı bir 'absürd komedi' bulmuştum.
Bu filmde aynı düzeyi aramayın! Absürd yine var, ama geniş ölçüde sıradanlığın ve TV'den gelen bir anlayışın altında hayli ezilmiş olarak... Uçan kuşa borçları olan ve ancak miras kalan bir benzinlik sayesinde borçlarını ödemeyi uman üç genç kafadarın serüvenleri, ancak yer yer kimi pırıltılar içeriyor.
Üçlünün özellikle Alp Kırşan ve Yağmur Atacan ayakları, sinemamızın gereksinme duyduğu 'komik jön' kimliğine oldukça yaklaşıyor. Genelde iyi seçilmiş oyuncular karakterlerine uygun işler çıkarıyorlar. Ama özellikle deneyimli oyuncu Tuluğ Çizgen'e selam: O deneyimi ve dinamizmiyle birçok sahneyi kurtarmayı beceriyor. Hele o Özlem Savaş'la saçsaça-başbaşa kavga sahnesi...
Ama kimi sahneler öylesine çok tekrar edilmiş ki. Örneğin o ayaktan asma sahnesini kaç kez gördüğümü sayamadım! Yükseklerde uçan bir film değil, ama tatilde oyalanmak isteyen komediseverler hoşlanabilir.

AVANAK KUZENLER * *
Yönetmen: Oğuzhan Tercan
Senaryo: İrfan Saruhan, Batuhan Varu., Kerem Arıca
Görüntü: Ertunç Şenkay
Müzik: Oğuz Kaplangı
Oyuncular: Alp Kırşan, Yağmur Atacan, Paşhan Yılmazel, Hakan Bilgin, Tuluğ Çizgen, Fatma Toptaş, Cihat Tamer, Erdal Tosun, Özlem Sava., Burak Öncü, Görkem Gürsoy.
Aksoy-Fida Film yapımı.